Gündem Tarım işçileri trenle taşınsın

Tarım işçileri trenle taşınsın

30.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanlığı’nın işçi ölümlerinin önlenmesi amacıyla TBMM’ye sunduğu raporda, çarpıcı uyarıların yer aldığı ortaya çıktı.

Tarım işçileri trenle taşınsın

Rapordan bazı satırbaşları şöyle:
l Mevsimlik gezici tarım işçilerinin, ulaşım alanında karşılaştıkları en önemli sorun; göç ettikleri illere seyahatlerinde kullandıkları vasıtaların gerek yolcu gerekse yük kapasitesinin çok üzerinde kullanılması.
l Tarım işçileri çoğu zaman insan onuruna yakışmayan bir şekilde seyahat etmekte ve kapasite üzerinde kullanılan vasıtaların karıştıkları trafik kazalarında can ve mal kayıpları yaşanmaktadır.
l Özellikle mevsimlik tarım işçisi gönderen bazı illerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından mevsimlik işçilerin sezon başında otobüs, tren biletlerinin alınması ya da diğer ulaşım masraflarının karşılanması uygulamaları yaygınlaştırılabilir.
l Göç mevsiminde mevsimlik gezici tarım işçilerinin şehirlerarası ulaşımlarının sağlanması amacıyla Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü’nce vagon sayısı artırılarak ek seferler düzenlenebileceği değerlendirilmektedir.

Yazarlar