Malatya Tarım Osb Kuruluş Süreci Tamamlandı

Tarım Osb Kuruluş Süreci Tamamlandı

17.10.2018 - 14:34 | Son Güncellenme:

AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca: "(Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi) Yaklaşık 3 bin 180 dönüm arazi üzerinde, 165 işletmeye yer verilebilecek, 20 bin büyükbaş hayvan kapasiteli bir organize sanayi bölgesi olacak. Kuruluş aşaması tamamlandı"

Tarım Osb Kuruluş Süreci Tamamlandı

MALATYA (AA) - AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, Yazıhan ilçesinde oluşturulacak Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin (Tarım OSB) kuruluş süreci çalışmalarının tamamlandığını belirterek, 3 bin 180 dönüm arazi üzerinde kurulacak bölgede, 165 işletmeye yer verilebileceği ve 20 bin büyükbaş hayvan kapasiteli olacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Koca, AK Parti Malatya İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pekdemirli'nin kentte gelerek çeşitli müjdeler verdiğini belirtti.

Pekdemirli'den önce Tarım ve Orman Bakanlığının üst düzey yöneticilerinin kentte gelerek ilgili kurum, orda ve sektör temsilcileriyle görüştüğünü, sorun ve talepleri yerinde dinlediğini hatırlatan Koca, Yazıhan ilçesinde oluşturulacak Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesine ilişkin şu bilgileri aktardı:

"Yaklaşık 3 bin 180 dönüm arazi üzerinde, 165 işletmeye yer verilebilecek, 20 bin büyükbaş hayvan kapasiteli bir organize sanayi bölgesi olacak. Kuruluş aşaması tamamlandı. Sadece hayvancılık, besicilik değil, bunların yan tesisleri de olacak burada. Kesimhane, parçalamaların yapıldığı ve belki satışının yapıldığı alanlar da mevcut olacak."

Haberin Devamı

Koca, Tarım OSB için alanda yapılan fizibilite çalışmalarının çok olumlu olduğunu sözlerine ekledi.