Ege Tarım Oskarı’nın sahibi Tire Süt!

Tarım Oskarı’nın sahibi Tire Süt!

23.11.2017 - 02:08 | Son Güncellenme:

Tire Süt Kooperatifi, Tarım Oskarları Yarışması’nda organik kaymaklı yoğurduyla alanında birinci oldu. Kooperatif Başkanı Eskiyörük, “Dünya çapında marka haline geldik” dedi

Tarım Oskarı’nın sahibi Tire Süt

Tire Süt Kooperatifi, Türkiye’nin önemli sivil toplum kuruluşlarından olan Yaşama Dokunanlar Platformu’nun düzenlediği, bin 400 firmanın katıldığı Tarım Oskarları Yarışması’nda organik kaymaklı yoğurduyla birinci oldu. Beslenme uzmanları, akademisyenler ve gurmelerden oluşan jüri, tüm ürünler detaylı inceledi. Tire Süt’ün organik kaymaklı yoğurdu, ürün kalitesi, doğallık, lezzet, üretim tekniği, ambalajlama gibi birçok kriterden tam not aldı.

Haberin Devamı

Örnek model

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından aday gösterilen Tire Süt Kooperatifi’ne 2018 Ocak ayında yapılacak törende ödülü verilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, üretici ve tüketicinin korunmasının kooperatifleşme ile mümkün olacağını belirtti, “Tire Süt Kooperatifi, 2 bin üretici ve 400’e yakın personeli ile kooperatifçilik alanında kendisini dünyaya kabul ettirmiş örnek bir modeldir.

Kocaoğlu’na teşekkür

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Yerelden Kalkınma Projesi’ kapsamında sürdürülen işbirliği ile Tire Süt Kooperatifi ülke çapında bir marka haline gelmiştir. İzmir, her konuda olduğu gibi tarım ve kooperatifleşme alanında da Türkiye’ye ışık tutuyor” dedi. İzmir’de kooperatifleşmenin Türkiye genelinde daha fazla olduğunu söyleyen Eskiyörük, “Türkiye genelinde kooperatifleşme yüzde 15 seviyelerindeyken İzmir’de bu oran iki katıdır. Türkiye’de tarımsal büyüme yüzde 2.1 civarı iken İzmir’de yüzde 5.5’tir. İşte bu başarının adı İzmir modelidir, Tire Süt Kooperatifi de bu bütünün en önemli parçasıdır. İzmir modelinin yaratılmasını sağlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağlu’na Türk çiftçisi adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Çiftçi kazanmalı

Tire Süt Kooperatifi örneklerinin ülke genelinde çoğalması gerektiğine değinen Eskiyörük, “Her ilçede bir Tire Süt Kooperatifi yaratırsak tarımda hiçbir sorun kalmaz. Bunu da doğru bir destekleme politikası uygulayarak yapabiliriz” dedi. Çiftçiye para kazandıran bir sistemin kurulması gerektiğini kaydeden Eskiyörük, “Kaynaklar doğru kullanılmalı. Kooperatifleşme geliştirilmeli. Tarım ürünleri ihracatı yapan bir Türkiye’yi, üretim planlamasıyla yaratabiliriz” dedi.