Kobi Tarımsal Destek Müjdesi

Tarımsal Destek Müjdesi

25.11.2016 - 15:29 | Son Güncellenme:

Türkiye’de çiftçilere verilen tarım ve hayvancılık destekleri giderek artıyor. Avrupa Birliğinden sonra milli tarım projesiyle atağa geçen ülkemiz geleceğe yatırım yapmaya devam ediyor.

Tarımsal Destek Müjdesi

Kırsal Kalkınma projeleri, IPARD, TKDK ve Tarım Bakanlığı projeleri ile tarım yapmak isteyen, küçükbaş-büyükbaş hayvancılık yapmak isteyen çiftçilerimiz devlet desteklerini alarak yatırım yapacaklar. Devlet hibe ve teşviklerini en iyi kullanan illerimiz ise genelde doğu illerimiz olmaktadır. Yeni açıklanan destek projeleri ile bu desteklerin kullanılması ülke geneline yayıldı.

Haberin Devamı

Bütçe görüşmeleri sırasında açıklamalarda bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye’nin buğday unu ihracatında dünya birincisi, makarna ihracatında dünya ikincisi olduğunu belirtti. Çiftçilere 450 milyon TL hibe desteği verileceğinin altını çizen Bakan Çelik, “2017’de çiftçilere toplam 12,8 milyar TL tarımsal destek verilecek.” dedi.

Tarımsal kredilerde 2016 yılında yüzde 25-100 arasında faiz indirimi uygulandı. 2016 yılının ilk 10 ayında toplam 26,1 milyar TL tarımsal kredi kullandırıldı. Hayvancılık sektöründe sıfır faizli kredi uygulamasına devam edilecek.

Kaynak: Kobi-Line