Balıkesir TARIMSAL ÜRETİM KAYIT SİSTEMİ GÜNCELLEME ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

TARIMSAL ÜRETİM KAYIT SİSTEMİ GÜNCELLEME ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

25.05.2016 - 16:16 | Son Güncellenme:

.

TARIMSAL ÜRETİM KAYIT SİSTEMİ GÜNCELLEME ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Avrupa Birliği üyeliği müzakere sürecinde yer alan, “Tarım ve Kırsal Kalkınma” başlıklı 11. Faslın açılış kriteri ile “İstatistik” başlıklı 18. Faslın kapanış kriterinin gerekliliklerini yerine getirme yükümlülüğü çerçevesinde; herhangi bir desteğe bağlı olsun veya olmasın, tarımsal işletmelerin arazi, hayvancılık, makina-ekipman ve bitkisel üretim bilgilerinin kayıt altına alınması, kayıtların sağlıklı ve güncelliğinin sağlanması gerekmekte. Ülkemizdeki tarımsal işletmelere ait kimlik, adres ve tarımsal faaliyet bilgilerinin (arazi, hayvancılık, makina-ekipman ve bitkisel üretim) kayıt altına alınması gereğinden hareketle, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu arasında 28 Haziran 2013 tarihinde “Tarım Bilgi Sistemi Kullanılarak 2014 Yılı Genel Tarım Sayımının Yapılması ve Kayıt Sisteminin Sürdürülebilirliğinin Sağlanmasına İlişkin Protokol” imzalanmıştı. Protokol gereği, Tarımsal faaliyeti olup, Çiftçi Kayıt Sisteminde kaydı olmayan tarımsal işletmelerin; sayısallaştırılmış parsel bilgileri altlık olarak kullanılarak üretim ve arazi kullanım bilgileri, hayvan varlığı, tarımsal ekipman vb. bilgilerini içeren TÜKAS kayıtları, Tarım Bilgi Sistemi (TBS) içerisinde yer alan TÜKAS modülündeki işletme bilgileri her yıl üretim dönemi dikkate alınarak güncellemesi yapılacak.
Bu kapsamda 2016 yılı güncelleme çalışması başlayacak olup konuyla ilgili toplantı Ayvalık, Gömeç, Burhaniye Havran Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe müdürlüklerinin katılımıyla Edremit ilçe müdürlüğü ev sahipliğinde Edremit’te gerçekleştirildi.
İlçe Müdürü Recep Özbudak ve Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İsmail Akçan’nın açılış konuşmasından sonra, konu sorumlusu personelin sunumu ile proje dahilindeki Ziraat Mühendisleri ve veteriner hekimlerin katıldığı hizmet içi eğitim Edremit Gençlik Merkezi toplantı salonunda uygulamalı olarak gerçekleştirildi.