Mersin Tarsus'ta Kırsal Mahalleler Yenileniyor

Tarsus'ta Kırsal Mahalleler Yenileniyor

22.05.2017 - 14:25 | Son Güncellenme:

.

Tarsusta Kırsal Mahalleler Yenileniyor

MERSİN (AA) - Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, kırsal mahalleleri modernleştirmek amacıyla başlatılan çalışmaların hızla devam edeceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Tarsus Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, çalışma kapsamında Beylice Mahallesi'deki eski okul binası ve bahçeleri yenilendi, mahalle yeni oyun grupları, voleybol ve basketbol sahaları, düğün salonu ve oturma gruplarıyla daha sosyal hale getirildi.

Can, mahallede düzenlenen törendeki konuşmasında, "Köylerimiz şehirleşiyor, şehrimiz güzelleşiyor" sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, bütün kırsal mahalleleri şehirleştireceklerini aktardı.

Çalışmaların hızla devam edeceğini kaydeden Can, "Beylice Mahallesi'nde güzel bir sosyal yaşam merkezi oluşturduk. Hedefimiz 129 köyümüzde böyle sosyal yaşam merkezi alanları oluşturmak. Tarsus'umuzda 89 köy okulu kapalı. Bu okullarla ilgili yaptığımız tahsis isteme yazısına olumlu cevap geldi ve 21 köy okulu belediyemize tahsis edildi. Biz de bu 21 köy okulu ile ilgili çalışmaya başladık. İnşallah bu yılın sonuna kadar Beylice'deki gibi 21 mekanı daha yapıp hizmete sokacağız." dedi.

Haberin Devamı

Açılışların ardından yerel sanatçılar Abdil Çemen ve Ali Taşoğlu, konser verdi.