Siyaset TARTIŞILAN İSİM İSTİFASINI VERDİ

TARTIŞILAN İSİM İSTİFASINI VERDİ

05.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

1 milyon lirayı aşan iletişim giderleri nedeniyle eleştirilerin hedefi olan CHP’li Elif Doğan Türkmen, TBMM Başkanlık Divanı üyeliğinden istifa etti. Türkmen’in yerine Fatma Kaplan Hürriyet’in adı geçiyor

TARTIŞILAN İSİM İSTİFASINI VERDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iletişim giderlerinin yüksekliği nedeniyle yaşanan tartışmalar ışığında Başkanlık Divanı’ndan istifasını talep ettiği, Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, dün akşam saatlerinde istifasını Başkanlık Divanı’na sundu. Parti kulislerinde Türkmen’den boşalan katip üyeliği koltuğu için CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’in ismi öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, 1 milyon TL’yi aşan iletişim bedeli tartışma konusu olan Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen’in Başkanlık Divanı’ndaki görevinden istifasını talep etmişti.

Divan’a sundu

Türkmen’in, Kılıçdaroğlu’nun bu talebini yarın yapılması öngörülen Başkanlık Divanı toplantısına kadar gerçekleştirmesi bekleniyordu. Türkmen, dün akşam saatlerinde katip üyeliği görevinden istifasını Başkanlık Divanı’na sundu. CHP kurmayları Türkmen’in istifa etmemesi durumunda disipline sevkedebileceğini ifade ediyordu.
Türkmen, CHP’nin Başkanlık Divanı’ndaki tek kadın üyesi olduğundan Türkmen’den boşalan koltuğa bir başka kadın vekilin getirilmesi bekleniyor.

2015 seçimlerinin ardından Başkanlık Divanı üyelerini milletvekillerinin katıldığı seçimle belirleyen CHP’de, bu kez seçim yerine atama yönteminin tercih edileceği belirtiliyor. CHP’ye ait 4. katip üyelik için 2015 Kasım’ında yapılan seçimlerde Türkmen’in ardından ikinci sırayı alan Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Türkmen’in istifa etmesi durumunda kulislerde
öne çıkan isim olarak değerlendiriliyor. Parti kurmaylarının yeni bir değerlendirme yaparak, başka bir isim üzerinde uzlaşabileceğine de dikkati çekiliyor.