Ege Tasarımda markalaşıyoruz

Tasarımda markalaşıyoruz

19.01.2018 - 01:03 | Son Güncellenme:

IF Wedding kapsamındaki Trend Söyleşileri’nde sektörün sorunları ele alındı.EGSD Başkanı Abay, “İzmir, tasarımda markalaşmış bir şehir olma yolunda” dedi

Tasarımda markalaşıyoruz

12. kez düzenlenen IF Wedding Fashion- Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapsamında Trend Söyleşileri düzenlendi. Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Geçmiş Dönem Başkanı Mukadder Özden’in moderatörlüğünde yapılan, sektörel sorunların ve çözüm önerilerini konuşulduğu söyleşiye, EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Atınç Abay, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Burak Sertbaş ve Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk katıldı.

Haberin Devamı

‘İhracat 2 kat artacak’

Hazır giyim sektöründe yenilikçi ürünler üretilmesi gerektiğini kaydeden EGS Başkanı Abay, “İnovatif ürün üretmenin yolu eğitim sistemimizi irdelemekten geçiyor” dedi. İzmir’in tasarımda markalaşmış bir şehir olma yolunda olduğunu ifade eden Abay, “Bugün artık Türkiye’nin gelinlik üretiminin yüzde 75’i İzmir’de yapılıyor. IF Wedding hem İzmir hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor” diye konuştu. Abay, kentte tasarım olgusunu kuvvetlendirmek adına pilot liseler seçip sektörü anlattıklarını, tasarım yapan firmaların markalaşmasının önemli olduğunu sözlerine ekledi. EİB Başkanı Sabri Ünlütürk de, Türkiye’nin ortalama birim ihraç rakamının 1.5 dolar olduğunu, hazır giyim sektöründe bu rakamın 20-25 dolar ortalamasını yakaladığını, bu oranı ikiye katlamak istediklerini belirtti.

Haberin Devamı

İşbirliği çağrısı

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk ise, Türkiye’nin hazır giyim sektöründe her segmentte üretim yapabilmesi gerektiğini ifade etti, şehirlerin birbirine rakip değil işbölümü ile üretim yapması gerektiğini, teşviklerin çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Bülent Ersoy sürprizi

12. IF Wedding Fashion İzmir’de bir firmanın standı, ünlülerin akınına uğradı. Türk Sanat Müziği’nin Diva’sı Bülent Ersoy ve ‘Bilionera’ adlı parçasıyla dünya müzik listelerinde ilk sıralara yerleşen şarkıcı Otilia, özel bir firmanın standında sevenleriyle bir araya geldi. Ersoy, hayranlarıyla sohbet etti.