Siyaset Tasarruf uygulamasına TBMM de katıldı! Resepsiyon iptal

Tasarruf uygulamasına TBMM de katıldı! Resepsiyon iptal

26.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kamuda tasarruf kararının ardından TBMM Başkanı Binali Yıldırım da ilk talimatını verdi. Yıldırım, 1 Ekim’de gerçekleştirilecek TBMM açılış resepsiyonunun tasarruf gerekçesiyle bu yıl yapılmamasını kararlaştırdı.

Tasarruf uygulamasına TBMM de katıldı Resepsiyon iptal

TBMM’nin 27. Dönem 2. Yasama Yılı çalışmaları 1 Ekim’de başlayacak. İlk tören, TBMM Atatürk Anıtı’nda yapılacak. Anayasa ve iç tüzüğe göre ekim ayının ilk günü TBMM Genel Kurulu çağırısız olarak kendiliğinden toplanıyor. Bu çerçevede açılış saati 14.00 olarak belirlendi.

Haberin Devamı

Uzlaşma vurgusu

Yıldırım, birleşimi açtıktan sonra sunuş konuşması yapacak. Yıldırım’ın Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi eksenli konuşmasında, uzlaşma, diyaloğun önemine vurgu yapacağı, TBMM İç Tüzüğü’nın yeni sisteme göre yeniden yapılmasını dile getireceği öğrenildi. Yıldırım, konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Genel Kurul’a takdim edecek ve İstiklal Marşı okunacak. Daha sonra Erdoğan, TBMM Genel Kurulu’na hitap edecek.

Devlet kurumlarının tasarruf uygulamasına TBMM de katıldı. Yıldırım’ın talimatıyla 1 Ekim’deki TBMM açılış resepsiyonu yapılmayacak. Binlerce davetli için yüz binlerce liralık masraf gerektiren resepsiyonun “tasarruf” gerekçesiyle iptal edildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Tasarruf uygulamasına TBMM de katıldı Resepsiyon iptal