Ankara Taşdelen, Kızılay'da Vatandaşlara Aşure Dağıttı

Taşdelen, Kızılay'da Vatandaşlara Aşure Dağıttı

08.10.2017 - 12:03 | Son Güncellenme:

.

Taşdelen, Kızılayda Vatandaşlara Aşure Dağıttı

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Dinmeyen Gözyaşı Kerbela” anma etkinliğinde vatandaşlara aşure dağıttı.
Çankaya Belediyesi Muharrem Ayı nedeniyle düzenlenen aşure dağıtım etkinliklerine devam ediyor. İlkini belediyeye bağlı Pir Sultan Abdal Cemevi ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği aşure lokması etkinliğinin ikincisini Kızılay Sakarya Caddesi’nde gerçekleştiren Çankaya Belediyesi, kazanlardaki aşureleri vatandaşlarla paylaştı.
Vatandaşlarla aşure lokmasını paylaşmaktan büyük onur duyduğunu belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Acılar paylaşıldıkça azalır, sevinçler paylaşıldıkça çoğalır ama öyle acılar vardır ki yıllar, yüzyıllar geçse de o acı ne kadar paylaşılırsa paylaşılsın azalmaz. İşte Kerbela acısı öyle bir acıdır. Sevgili Peygamberimizin torunu Hazreti Hüseyin’in Yezid tarafından katledilişinin ve ehlibeytinin katledilişinin anma etkinliğinde buluştuk. Hazreti Hüseyin Kufe’ye giderken öldürüleceğini biliyordu. Bu ona söylenmişti, hatta rivayet edilir ki, sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed bir gün iki avucu arasındaki toprağı koklayıp ağlamaktadır. Hazreti Muhammed’e sorarlar, ‘ey Muhammed neden ağlamaktasın, o toprak nedir’ diye. Hazreti Muhammed der ki, ‘bu toprak Hüseyin’in katledileceği Kerbela toprağıdır.’ Dünya tarihi böyle bir zulüm, böyle bir katliam görmemiştir. O nedenle Müslümanlar bu zulmü, bu katliamı unutmamak için her zaman zulmün karşısında dik durabilmek, eğilmemek için Kerbela’yı anmışlardır. Elbette her zaman zulümler olacaktır ama her zaman Ali’ler, Hasan’lar, Hüseyin’ler de olacaktır, zulme başkaldıranlar da olacaktır. Ben Muharrem ayının birliğimize, dirliğimize, bütünlüğümüze hizmet etmesini diliyorum. Ülkemiz de zor günlerden geçmektedir. Ülkemizin birliği, dirliği, bütünlüğü için bizlerin el ele omuz omuza olması gerekiyor. Ben bugün edeceğimiz duaların ve aşure lokmalarımızın hak katında kabul edilmesini diliyorum” diye konuştu.
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Aşure lokması duasının ardından kazanın başına geçen Taşdelen, vatandaşlara aşure ikram ederken Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi Semah Grubu ise semah gösterisi sundu.