Gündem Taşlı sopalı linç girişimi

Taşlı sopalı linç girişimi

22.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Konya’da 16 yaşındaki İ.Ö., tartıştığı Suriyeli C.E.H. tarafından karnından bıçaklandı. İ.Ö.’nün yakınları, C.E.H.’nin saklandığı akrabasının evine saldırıp, aileyi ve C.E.H.’yi linç etmek istedi

Taşlı sopalı linç girişimi

Konya’nın Selçuklu ilçesinde önceki gün saat 21.30 sıralarında iddiaya göre, parkta oturan İ.Ö. (16) ve Suriyeli C.E.H. (17)

Taşlı sopalı linç girişimi
arasında yan bakma meseli nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi sonucu C.E.H. yanında taşıdığı bıçağı İ.Ö.’nün karnına saplayıp kaçtı. Kanlar içinde kalan İ.Ö. yakınları tarafından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. C.H.E. de aynı mahalledeki yakınlarının evine saklandı.

Demirleri söktüler

İ.Ö.’nün bıçaklanmasının ardından yakınları ve mahalleliden oluşan yaklaşık 100 kişi, C.E.H.’nin saklandığı evin önünde toplandı. Evin camlarını taşlayan kalabalık, penceredeki demirleri söktü. Bir grup öfkeli kalabalık da kapıyı kırıp içeri girdi ve C.H.E. ile evdeki aileyi linç etmek istedi. Kısa sürede olay yerine gelen polis, aileyi linç olmaktan kurtardı. Öfkeli kalabalık güçlükle evden çıkarılırken evin etrafında güvenlik çemberi oluşturuldu. Şüpheli C.E.H. ile evde bulunan ve aralarında çocukların da olduğu 11 Suriyeli güvenlik önlemleri altında polis merkezine götürüldü. Uzun süre evin önünde bekleyişini sürdüren kalabalık daha sonra dağıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.