Ekonomi Taşyapı JCR’dan ‘yatırım yapılabilir’ notu aldı

Taşyapı JCR’dan ‘yatırım yapılabilir’ notu aldı

29.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Taşyapı, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu JCR’dan ‘yatırım yapılabilir’ notu aldı. Taşyapı’nın büyük projelerinin hatırlatılıp mali yapısının ‘çok sağlam olduğu’ vurgulanarak verilen bu not, şirketin uluslararası piyasalarda satmak için çıkaracağı bonolara kolaylıkla yatırım yapmalarını da tescilliyor.

Taşyapı JCR’dan ‘yatırım yapılabilir’ notu aldı

Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR, Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin, konsolide yapısını ‘yatırım yapılabilir’ kategoride değerlendirerek firmanın uzun vadeli ulusal notunu ‘BBB-’ olarak açıklarken, görünümünü ise ‘durağan’ olarak belirledi.

‘Yatırımı çeşitlendi’

JCR’dan yapılan açıklamada şirketin kredi notunun ‘yatırım yapılabilir’ seviyeye çekilmesinde kuruluşun bir çok bitmiş inşaatı ve devam eden inşaat projelerinin yanısıra turizm, spor merkezi ve havalimanı işletmeciliği alanlarına da yatırımlar gerçekleştirerek faaliyetlerini çeşitlendirmesinin etkili olduğu ifade edildi.

Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR’ın hazırladığı raporda, ilerleyen dönemlerde Taşyapı’nın uluslararası piyasalara tahvil ve bono ihracı yapabileceğine dikkat çekilerek verilen ‘yatırım yapılabilir’ kredi notunun tahvil ihracını da temsil ettiği vurgulandı.

‘Finansal destek sağlama gücü var’

JCR’ın raporunda kuruluşun mali yapısıyla ilgili değerlendirmeler ardından şu ifadelere yer verildi:

“Taşyapı’nın tek ortağı konumunda olan Emrullah Turanlı’nın gruba, ihtiyaç halinde finansal destek sağlama gücü ve arzusuna sahip olduğu düşünülmektedir. Bu bağlamda, grubun desteklenme notu, ‘Yeterli’ seviyeyi işaret eden ‘2’ olarak belirlenmiştir.”