Tatil ruhunu uzatan 3 güzellik önerisi

Biliyor musunuz, kendimizi en iyi hissettiğimiz ve en güzel bulduğumuz dönemler yaz mevsimine denk geliyor. Dinlenmiş bir ruh, hafif bronzlaşmış bir vücut, saçlarda güneşin dokunduğu açık tonlarda tutamlar… Ancak yaz bitti ve maalesef eve dönüş yaptık. Yine de tüm bunlar, yaz boyunca salındığınız o mükemmel vücudunuzla vedalaştığınız anlamına gelmesin. Aşağıdaki 3 minik ipucuyla şehirde de kendinizi yazın ruhuna teslim etmenize yardımcı olacak.

Tatilde çektiğiniz fotoğraflara bakın, ne görüyorsunuz? Sağlıklı ve mutlu bir görünüm mü? Tabii ki bunda yeterince uyku, suya doymuş bir cilt ve stresten uzak bir bedenin ve ruhun etkisi büyük. Bir de deniz tatilinin en büyük artısı denizen ve güneşin saçlarda yarattığı o seksi sarı tonlar, bacakları daha ince ve biçimli gösteren bronzluk. Peki, yaz boyunca elde ettiğimiz bu görünümü sonbahara da taşımak mümkün mü? İşte, sırrı…

Seksi yaz saçları: Ünlü model Gigi Hadid gibi saçlara evde nasıl sahip olacaksınız? Hiç zor değil: Saçlarınızı yıkadıktan sonra fönle kurutmak yerine açıkhavada kurutmaya bırakın. Hafif nemli iken deniz tuzu etkili şekillendirici sprey ya da saç köpüğüyle saçlarınızdaki elektriklenmeyi önleyebilirsiniz. Daha da etkili bir diğer yöntem ise saçınızı hergün yıkamamak olabilir. Ertesi sabah uyandığınızda saçınızın ne kadar doğa bir görünüm kazandığını göreceksiniz.

Uzun bronz bacaklar: Mükemmel bir tatilin ardından, yüzme sonucu gerginleşmiş, kaslanmış ve güneşin dokunuşlarıyla bronzlaşmış bacaklarınızın bu görünüşünü nasıl koruyacaksınız? Tabii ki, otobronzan ürünler, nemlendici losyonlar ve BB kremler bu konuda en büyük yardımcılarınız olacak. İdeal görünümü bacaklarınıza önce otobronzan sonra da nemlendirici sürerek yakalayabilirsiniz. Böylelikle oluşabilecek çizgi ve lekeleri de önlemiş olursunuz.

Doğal sörfçü sarışınlığı: Güneş, tuzlu su ve klorun saçları yıprattığı gerçeğine rağmen aynı zamanda doğal ve seksi sarı tonları yarattığını da biliyoruz. Siz de şehirde aynı etkiyi yakalayabilirsiniz. Saçların açılan uçlarını kuaförünüzden sarıya boyamasını isteyebilirsiniz. Böylelikle sonbaharda da doğallığını kaybetmemiş sağlıklı yaz saçlarıyla dolaşmanız mümkün. Ama dikkat! Güneşin açtığı saçların yine de yıpranması söz konusu. Dolayısıyla haftada en az bir kez özel bakım maskeleri ve kürleriyle bir sonraki yaz için sağlıkla ışıldayan saçlar yaratmanız mümkün.

Haberin Devamı