Aşk Tatil seçimi çiftlerin arasını açıyor

Tatil seçimi çiftlerin arasını açıyor

10.11.2015 - 11:38 | Son Güncellenme:

Uluslararası seyahat arama motoru Skyscanner’ın dünya çapında yaptığı araştırmaya göre, çiftlerin %74’ü bir sonraki tatilinde nereye seyahat edeceği konusunda uzlaşamıyor.

Tatil seçimi çiftlerin arasını açıyor

Seyahatseverlerin hayatını kolaylaştıran Skyscanner, “Çoklu Uçuş” özelliği ile çiftlerin tatil yeri seçiminde yaşadıkları ikileme son veriyor.

Haberin Devamı

İnternet sitesiyle olduğu kadar uygulamalarıyla da seyahatseverlerin hayatını kolaylaştıran ve en hesaplı alternatifleri sunan uluslararası seyahat arama motoru Skyscanner, çiftlerin tatil yeri tercihleri üzerine bir araştırma yaptı.

Araştırma sonuçlarına göre, çiftlerin üçte biri ortak bir karar verene kadar tartışıyor. Araştırmaya katılan seyahatseverlerin %28’i, partnerini ikna etmek için fiyat hakkında yalan söylediğini ve partnerinin rızası olmadan rezervasyon yaptığınıbelirtiyor. Araştırma sonuçları, bu tartışma konusunun sadece çiftler arasında kalmadığını da gösteriyor. Buna göre katılımcıların %14’ü, konuya ailesini dahil ettiğini kabul ediyor. Bu sürecin kişiler adına kimi zaman oldukça yıpratıcı olduğu da söylenebilir. Çünkü katılımcıların %2’si bu süreçte ağladıklarını itiraf ediyor.

Haberin Devamı

Tatil yeri seçiminde kadınların sözü daha çok geçiyor

Kadınların %34’ü tatil yeri için partnerini ikna etmeyi başarırken, bu oran erkeklerde %27 olarak karşımıza çıkıyor. Partnerine tercihini kabul ettirmeyi başaran katılımcıların %20’si, istediği tatil yeri seçildiği için kendini suçlu hissediyor. Bununla birlikte kendi istediği tatil yerini kabul ettiremeyen katılımcıların %16’sı, alınan karardan dolayı kızgın ve mutsuz olduğunu belirtiyor.

Skyscanner “Çoklu Uçuş” özelliği ile iki tarafı da mutlu ediyor

Çiftlerin yaşadığı bu ikilemi aslında kolay bir şekilde çözmek mümkün. Araştırmaya katılan çiftlerin %84’ü, her iki tarafı da memnun edeceği için birden fazla şehri içeren bir seyahat programını tercih edebileceklerini söylüyor. Katılımcıların %10’u bu çözüm sayesinde tatil destinasyonu üzerine yapılan tartışmaların sonlanacağına inanıyor.

Skyscanner, “Çoklu Uçuş” özelliği ile tatil yeri seçiminde çiftler arasında ortak memnuniyeti sağlayacak bir çözüm sunuyor. “Çoklu Uçuş” özelliği ile kullanıcılar, kalkış ve varış noktaları farklı olan ve birden fazla tatil destinasyonu içeren seyahat planlaması yapılabiliyorlar. Bu özellik sayesinde çiftler, farklı şehir ve ülkelerde mola vererek, her iki taraf için de mükemmel olan bir seyahat planına kolayca kavuşabiliyor.

Yazarlar