Tatil 22 yaşındaki genç seyahati paraya çeviriyor

22 yaşındaki genç seyahati paraya çeviriyor

01.02.2017 - 11:43 | Son Güncellenme:

22 yaşındaki genç girişimci Adam Stone kurduğu 1 milyon dolar değerinde işi sayesinde dünyayı dolaşıyor ve para kazanıyor.

22 yaşındaki genç seyahati paraya çeviriyor

Pek çoğumuz için işi gücü bırakıp hayatımızı seyahate adamak oldukça zor.

Haberin Devamı

Hepimizin sorumlulukları, kariyeri ve akşam olunca gidecek bir evi var. Bazılarımızın ödemesi gereken borçları, banka taksitleri, bakmakla yükümlü olduğu eşi, çocukları ve aile bireyleri var.

Birçoğumuz ilginç başarı hikayelerini okumuş ve bunu başaranlara daima imrenmişizdir.

Melbourne'lü girişimci Adam Stone da bu başarı örneklerinden birisi.

22 yaşındaki genç girişimci 1 milyon dolar değerinde bir iş kurdu ve şimdi işi için tüm dünyayı dolaşıyor. Kurmuş olduğu şirketin amacı serbest çalışanlarla işverenleri buluşturmak.

İlginçtir ki Stone tüm işini akıllı telefonu aracılığı ile yürütüyor.

Stone işinin bir yönetim aracı olduğunu, telefon ve e-posta aracılığı ile pek çok şeyin halledilebileceğini, yaptığı iş için bir defa dahi olsa dizüstü bilgisayar kullanmadığını, global ölçekte bir kuruluş olduklarını, günün her saati mutlaka bir kişinin çevirimiçi olduğunu ve bu sayede çalışanların oldukça esnek hareket edebildiğini söylüyor.

Haberin Devamı

Stone'a göre esneklik dünyayı daha iyi görebilmek anlamına geliyor. Birkaç hafta süren Güney Afrika macerası sonrası Avustralya'ya geri dönen Stone'un bir sonraki durağı Almanya.

Stone Berlin'e gitmeyi planladığını çünkü Berlin'de işi için büyük bir potansiyel olduğunu ve ayrıca daha sonra Polonya ve İsrail'e de gideceğini sözlerine ekliyor.

22 yaşındaki genç seyahati paraya çeviriyor

Stone'a göre tatilin anlamı verimlilik. Sevdiği işi yaptığı sürece tatil yapmaya ihtiyacı olmayacağını söyleyen genç girişimci gittiği ülkelerde işi sayesinde sıradan bir turistin tatil süresinden daha fazla kalıyor ve bu da gittiği yerleri daha detaylı deneyimleme fırsatı sunuyor.

Güney Afrika'da harika birkaç hafta geçiren Stone seyahati boyunca Kruger Ulusal Parkı ve Zimbabve'deki Victoria Şelalesi'ni gezme fırsatı bulmuş. Ayrıca bu süre içerisinde Cape Town'da bir kafede yeni internet sitesi için çalışmalar yapmış ve bu siteyi kullanıma açmış.

Sürekli çalışır halde olduğunu ifade eden Stone'a göre kurduğu işin en güzel yanı esnek olması. İşinin sağladığı esneklik sayesinde gündüzleri keşfe çıkan Stone geceleri çalışabiliyor.

Haberin Devamı

Girişimcilik macerasına 12 yaşındayken bir internet sitesi üzerinden kar amaçlı ürün satışı ile başlayan Stone 14 yaşında ikinci işini kurmuş ve sonrasında başarıdan başarıya koşmuş.

Hazırlayan: Mehmet Can Kömürcü