Tatil Akdeniz'in eğlence adası İbiza

Akdeniz'in eğlence adası İbiza

06.11.2017 - 16:03 | Son Güncellenme:

İbiza, Akdeniz'in en ünlü adalarından biri. Yaz boyunca binlerce turisti ağırlayan ada, eğlence hayatıyla ön plana çıkıyor.

Akdenizin eğlence adası İbiza

İbiza, Akdeniz'in en turistik adalarından biri. Yaz boyunca çılgın gece hayatının yaşandığı İbiza, yüzbinlerce turisti ağırlıyor. İşte İbiza hakkında bilinmesi gerekenler

Haberin Devamı

İbiza nerede? İbiza adasına nasıl gidilir?
İbiza, Akdeniz'de İspanya'ya bağlı bulunan Balear Adaları'ndan biri. Üç büyük adadan biri olan İbiza, takımadaların en büyüğü olan Mallorca'nın ardından gelmekte. Ancak popülarite bakımından Mallorca'nın önüne geçmekte. 571 kilometrekare büyüklüğündeki İbiza, Balear Adaları arasında en güneydeki konumunda. Adanın en yüksek noktası 485 metre yüksekliğindeki Sa Thalaiassa.

Akdeniz ikliminin egemen olduğu ada, turizme oldukça elverişli bir konuma sahip. İbiza adasında İbiza kenti dışında Santa Eularia del rui ve Sant Antoni de Portmany yerleşimleri bulunmakta.

Akdenizin eğlence adası İbiza

İbiza ile Türkiye arasında kış aylarında iki saatlik bir zaman dilimi farkı bulunmakta. Adanın resmi para birimi Avro. İbiza'ya gitmek için Schengen Vizesi alınması gerekiyor.

Haberin Devamı

İbiza'ya Türkiye'den doğrudan uçuş genellikle bulunmamakta. Valencia, Barcelona, Madrid veya Napoli aktarmalı uçuşlarla İbiza'ya ulaşmak mümkün. Sadece uçuş süresi hesaplandığında bu toplamda altı saate yakın bir yolculuk anlamına geliyor. Yaz aylarında talebe bağlı olarak özel havayolu şirketlerinin doğrudan uçuşları da gerçekleşmekte.

İbiza Havaalanı'nın kent merkezine uzaklığı sadece 7 kilometre. Dolayısıyla merkeze taksiyle ulaşmak oldukça kolay.

Akdenizin eğlence adası İbiza

İbiza tarihi hakkında bilgiler...
İbiza ismi Arapça'daki Yabisah kelimesinden gelmekte. İbiza, yüzyıllar boyunca Emevi hakimiyetinde kaldığından adanın mimarisinde de bunun etkilerini görmek mümkün. Geçmişte Arap, Sicilya, Aragon hakimiyetinde bulunan İbiza günümüzde Balear Adaları Özerk Bölgesi çatısı altında İspanya'ya bağlıdır. İbiza'da ağırlıklı olarak Katalanca konuşulmakta. Ancak turizm bölgesi olduğu için birçok insan iyi derecede İngilizce biliyor.

İbiza gece hayatı hakkında bilgiler...
İbiza dünyanın en canlı gece hayatına sahip kentlerden biri. Pacha, Space, Privilage, Amnesia, Aden ve Es Paradis gibi dünyaca ünlü gece külüpler, İbiza eğlence hayatının kalbinin attığı yerler. Dünyaca ünlü bu gece kulüpleri yaz boyunca binlerce turisti ağırlamakta. Her bütçeye uygun eğlence imkanının bulunduğu İbiza'da gece kulüplerinin bazıları özellikle sosyetenin uğrak noktası haline gelmiş durumda.

Haberin Devamı

Akdenizin eğlence adası İbiza

İbiza adasında mutlaka görülmesi gereken yerler nelerdir?
İbiza adası UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almakta. Benirras Körfezi'nde bulunan "Tanrı'nın Parmağı" adlı kayalık, ilginç görüntüsüyle dikkat çekmete. Savinar Kulesi, S'Arenal Körfezi, Es Cubelis, Puig de Missa, Cala d'Hort, İbiza adasında mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Akdenizin eğlence adası İbiza

İbiza adasında nerede kalınır?
İbiza adası 30 yıla aşkın bir süredir turizmden beslenmekte. Dolayısıyla adanın her yerinde turistlerin konaklayabileceği tesisler mevcut. İster beş yıldızlı büyük oteller olsun isterse de pansiyonlar, İbiza'ya gelen binlerce turisti ağırlamakta.