Tatil Akdeniz'in incilerinden Malta!

Akdeniz'in incilerinden Malta!

08.12.2011 - 16:43 | Son Güncellenme:

Sicilya'nın güneyinde yer alan Malta, adalar devletidir. Malta takımadaları 3 büyük, 2 küçük adadan oluşur. Her yıl binlerce turist Malta'yı ziyaret etmenin hayalini kurar.

Akdenizin incilerinden Malta

Akdenizin incilerinden Malta
Malta'da eski dönemlere ait tapınaklar bulunur. Bunlar "Tapınan taşlar" manasına gelen Hagar Qim, anıt taş şeklindeki bir tapınak kompleksidir. Malta'da bulunan 4 anıttaş tapınaklarından biridir. Bu tapınakta 3 bölüm bulunur ve etrafında da bazı yapılar yer alır. Bu tapınak kesinlikle görülmesi gereken yerler arasındadır.

Malta kıyıları dalış için çok uygundur. Gozo ve Malta sahilindeki dalış noktaları ve okullarında sualtı dünyasının ve Akdeniz'in mucizelerine tanıklık edebilirsiniz.

Akdeniz'de bulunan diğer adalar gibi Malta da su sporları açısından çok zengindir. Tarihi bir gelenek haline gelen at binme sporu da oldukça yaygındır.

Malta yüzmeyi ve güneşlenmeyi sevenlerin kaçırmaması gereken bir yerdir. Bazı sahilleri kumluyken bazıları kayalıktır. Denize girilebilecek pek çok nokta bulunur.

Malta Şövalyeleri'nin evi olan Aziz John Katedrali gezilebilecek en güzel yerlerden biridir. Bir diğeri ise Avrupa'nın en büyük kubbelerinden birine sahip olan Mosta Dome'dur.

Adada yrüyüş, tırmanma, botla gezinti gibi pek çok spor faaliyeti düzenlenmektedir. Mayıs'ta düzenlenen festivalleriyle bilinen Malta, yılın başka dönemlerinde de renkli havaifişek gösterilerine ev sahipliği yapar.

Haberin Devamı