Tatil Alanya Temmuz rekoru kırdı!

Alanya Temmuz rekoru kırdı!

27.07.2010 - 15:35 | Son Güncellenme:

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Gülçin Güner, ortalama 150 bin yatak kapasitesine sahip Alanya’daki otellerde temmuz ayı doluluk oranının yüzde 100’e ulaştığını açıkladı.

Alanya Temmuz rekoru kırdı

ALTİD Başkanı Güner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakanlık onaylı 255 tesisten derneğe üye 232 tesiste yapılan istatistik çalışma sonucunda, geçen yıla göre otellerdeki doluluk oranının ortalama yüzde 10 arttığını belirtti. İlçedeki otellerde doluluk oranının mayıs ayında yüzde 75, Haziran ayında yüzde 93 olduğuna işaret eden Güner, temmuz ayındaki doluluk oranının ise yüzde 100’e yükseldiğini kaydetti.

Alanya’yı tatil için tercih edenler arasında geçmiş yıllarda Almanların ilk sırayı aldığına işaret eden Güner, bu yıl Rusların Almanları geçtiğini söyledi. Turizm sezonunun bu yıl nisan ayında başladığını hatırlatan Güner, şöyle konuştu: “Turizm sezonuna erken başlangıç yaptık ancak İzlanda’daki yanardağ patlaması sonucu oluşan volkan küllerinin Avrupa’da uçuşları etkilemesi ve daha sonra İsrail ile yaşanan sorunlar nedeniyle Mayıs ve Haziran ayı turizm verileri, turizmcilerin beklentisini karşılamadı.

Haberin Devamı

Ortalama 150 bin yatak kapasitesine sahip Alanya’da Temmuz ayında ise doluluk yüzde 100’e ulaştı. Yapılan rezervasyonlara göre Ağustos ayında da doluluk oranı yüzde 80 civarında gerçekleşecek. Son dakika satışları ile Ağustos ayının ilk iki haftasında gelecek turist sayısında artış bekliyoruz. Ay sonunda Avrupa’da da okulların açılmasıyla turist sayısında düşüş yaşanabilir. Ramazan döneminde yerli turist sayısında azalma beklense de Avrupa, Rus ve İskandinav ülkeleri rezervasyonlarına göre genel olarak turist sayısında azalma yaşanmasını beklemiyoruz.”

Tur operatörlerinin iflası veya el değiştirmesinden kaynaklanan sorunlardan en büyük zararı otel sahiplerin gördüğünü de vurgulayan Güner, sözlerini şöyle tamamladı: “Tur operatörlerin iflası veya el değişikliğinden kaynaklanan zararların yaşanmaması için Avrupa pazarında uygulanan sigorta sistemi mutlaka Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerine de uygulanmalı. Ayrıca yabancı misafiri Türkiye’ye getirerek burada hizmet veren acente ayağında da sigorta sistemi kurgulanmalı. Çünkü arada muhatap olan ve Türkiye’de ödemeyi yapan bu acentelerdir. Yaşanan sorundan en çok turistler etkileniyor.”