Tatil Altınbeşik Mağarası ilgi odağı

Altınbeşik Mağarası ilgi odağı

26.11.2018 - 09:16 | Son Güncellenme:

Antalya'da bulunan Altınbeşik Mağarası dünyanın en büyük üçüncü yeraltı gölüne ev sahipliği yapıyor. Doğaseverlerin akın ettiği Altınbeşik aynı zamanda bir tabiat parkı statüsünde.

Altınbeşik Mağarası ilgi odağı

Altınbeşik Mağarası, Antalya'da yer alan ve son dönemde turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği bir yer haline geldi. Altınbeşik Tabiat Parkı içinde yer alan mağara aynı zamanda dünyanın en büyük üçüncü yeraltı gölüne de ev sahipliği yapıyor. İşte bu olağanüstü doğa güzelliği hakkında bilmeniz gerekenler...

Haberin Devamı

Altınbeşik Mağarası ilgi odağı

Altınbeşik Mağarası nerede?
Altınbeşik Mağarası, Antalya'nın İbradı ilçesi sınırları içinde kalır. Antalya merkezine yaklaşık 130 kilometre uzaklıktaki İbradı'daki Altınbeşik Tabiat Parkı'nın içinde yer alan mağara aynı zamanda dünyanın en büyük üçüncü yeraltı gölüne ev sahipliği yapmakta. 11.460 dekarlık bir alanı kaplayan Altınbeşik Tabiat Parkı ziyarete açıktır. Ancak içeriye araç girişi yasak.

Altınbeşik Mağarası ilgi odağı

Altınbeşik Mağarası'nın yapısı nasıldır?
Torosların uzantısı olan bir bölgede yer alan Altınbeşik Mağarası, yatay ve aktif bir mağara yapısına sahiptir. Mağarada büyük kırıklar ve derin vadiler bulunur. Mağaradan çıkan su Manavgat Çayı'na karışmaktadır. Mağaranın girişinden itibaren 200 metreye ulaşan bir derinlik ve bu alanda da Türkiye'nin en büyük, dünyanın en büyük üçüncü yeraltı gölü yer alır.

Haberin Devamı

Altınbeşik Mağarası ilgi odağı

Turistlerden büyük ilgi
Altınbeşik Tabiat Parkı ve içinde bulunan Altınbeşik mağarası son yıllarda turistlerin de sıklıkla uğradığı bir rota haline geldi. 6.5 lira karşılığında gezebileceğiniz Altınbeşik Tabiat Parkı'na indirimli giriş biletiyse 3 lira. Mağarada keşif, doğa yürüyüşü, fotoğraf çekmek ve yaban hayatı gözlemlemek isteyenler bölgeyi mutlaka ziyaret etmeli.

Hazırlayan: İhsan Dindar