Tatil Assos'ta tarih kokan bir tatil!

Assos'ta tarih kokan bir tatil!

06.07.2011 - 17:38 | Son Güncellenme:

Günümüzde Behramkale ismini almış olsa da halan Assos olarak bilinen bölge hem yerli yem de yabancı turistlerin ilgi odağıdır.

Assosta tarih kokan bir tatil

En çok Yunan uygarlığının izlerinin görüldüğü Assos, felsefenin kurucuları arasında bulunan Aristo'nun da yaşayıp bir okul kurduğu ve ders verdiği yerdir.

Aristo M.Ö. 348-345 yılları arasında Assos'ta kalmış ve burada ilk felsefe okulunu kurmuştur.

Assos tarihi dokusunu korumayı başarmıştır. Yeni bina yapımı yasaklanırken, verimsiz ve tarıma elverişli olmayan bölgelerde yeni yerleşim alanları oluşturulmaktadır.

Haberin Devamı



Assosta tarih kokan bir tatil
Gezip görülecek yerler:

Assos Antik Kenti

Kentin çevresi günümüzde de görülebilen 3200 metre uzunluğunda 20 metre yüksekliğinde surlarla çevrilidir.

Nekrapolün 9 yüzyıl boyunca mezarlık olarak kullanıldığı tespit edilmiştir. En eski gömülerde yakılan cesetlerin küllerinin küplere konulup ağızlarının kapanması şeklinde gömüldüğü görülmüş ancak sonra ölüler daha büyük küplere ana karnındaki pozisyonda yerleştirilmiştir.

Antik kentin en yüksek noktasında Athena Tapınağı , arkaik çağ'da Anadolu'da yapılan ilk ve tek dor düzenindeki tapınaktır; ve hala etkileyici ortamını korumaktadır.

Zeus’un kızı ve 12 Olimpos Tanrısından biri olan Athena kentin koruyucusudur.

Ayrıca antik kentte insanların bir araya geldiği Agora ve Amfi tiyatro da gezilebilir.

Assos Limanı

Sit alanı olduğu için sadece yüzyıllık taş yapıların restorasyonuna izin verilen bu bölgede yapılaşmada uyumu bozan bir durum yoktur. Limanda sadece turistik tesisler bulunmaktadır.

Adatepe Zeytinyağı Müzesi

Küçükkuyu'da ana yol üzerinde göreceğiniz müze, Türkiye'de türünün ilk örneği sayılıyor.

Taşmektep

Köyün 1947-1985 yılları arasında faaliyet gösteren öğrenci azlığından kapatılan ilkokulu 1997 yılında Taşmektep adıyla tekrar açılmıştır. Bu sefer yetişkinler için felsefe, edebiyat, sanat ve sanat tarihi alanlarında seminerlerin düzenlendiği bir eğitim merkezi haline gelmiştir.

Haberin Devamı