Tatil Avrupa Birliği'nden Airbnb'ye uyarı

Avrupa Birliği'nden Airbnb'ye uyarı

06.08.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Özellikle genç turistlerin gittikleri yerlerde konaklama için sıklıkla tercih ettikleri Airbnb, Avrupa Birliği yönetimiyle son dönemde hukuki sıkıntılar yaşıyor. AB yetkilileri, şirket yönetimine fiyat politikası nedeniyle uyarıda bulundu.

Avrupa Birliğinden Airbnbye uyarı

Gençler, sırt çantalı gezginler veya otel dışında alternatif mekanlarda konaklamak isteyenler arasında ev kiralamak son dönemde trend haline geldi. Özellikle kalabalık gruplar halinde bir yere tatile gidenler açısında da oldukça uygun bir fiyata mal olan bu alternatif için çok sayıda aracı site bulunmakta. Bunlardan biri de Airbnb. Dünya genelinde pek çok yerde tatilinizi geçirmek için ev kiralama imkanı sağlayan Airbnb, son dönemde Avrupa Birliği ile bir takım sorunlar yaşıyor.

Haberin Devamı

Fiyat politikası nedeniyle Avrupa Birliği yetkilileri tarafından eleştirilen şirket, sorumluluklarını ihmal etmekle itham ediliyor. Avrupa Birliği Adalet ve Cinsiyetler Arası Eşitlik Komiseri Vera Jourova yaptığı açıklamada son dönemde artan sayıda turistin, tatillerini geçirmek için bu tip organizasyonları tercih ettiğini, bunun birçok kişi için iş fırsatı olduğunu ancak Avrupa Birliği tarafından belirlenen tüketici kurallarının uygulanması konusunda dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı.

Bu doğrultuda Avrupa Birliği komiseri, Airbnb'yi fiyat ücretlendirmesi konusunda uyardı ve sitenin her konuda AB politikalarıyla uyumlu hareket etmesi gerekliliğinin altını çizdi.