Tatil Bir yudum güneş arıyorum!

Bir yudum güneş arıyorum!

03.09.2010 - 12:11 | Son Güncellenme:

Kış aylarına doğru yaklaştığımız ve yazı şimdiden özlemeye başladığımız şu günlerde herkesin suratından hayattan bezmişlik okunuyor. Sizi kendinize getirecek şey; "Bir yudum güneş" olmasın!

Bir yudum güneş arıyorum

Türkiye kış aylarını yaşarken bazı ülkeler yaz mevsiminin en güzel zamanlarını yaşıyor. O ülkelere ufak bir yolculuğa ne dersiniz?

Haberin Devamı

UZAK GÜNEŞLER
ÜLKE: BREZİLYA

Atlas Okyanusu kıyısında Güney Amerika'nın doğusunda yer alan Brezilya'nın kıyı uzunluğu 7.491 kilometredir. Başkenti Rio De Jenerio ve diğer önemli şehirleri ise Salvator, São Paulo'dur.
Başkent: Rio De Jenerio
Brezilya resimlerinden çok tanıdık gelen, Kurtarıcı İsa Heykeli başkent Rio De Jenerio'da bulunuyor. Müzeleri galerileri, Maracana stadyumu ve tabii ki de şubat aylarında düzenlenen milyonlarca turisti buraya çeken yoğun bir kalabalığın yaşandığı, rengarenk kostümler, sabahlara kadar süren dans şovlar ile Brezilya karnavalı...
Rio'nun en meşhur bölgesi olan Copacabana'da kilometrelerce uzanan sahili, kasım ayında başlayan yaz sezonu ile iğne atsan yere düşmeyecek kadar bir kalabalık halini alır.

Haberin Devamı


ÜLKE: KÜBA
Florida yarımadasının güneyinde Karayip Denizinde yer alan Küba; 110 860 kilometrekarelik yüzölçümlü başkenti Havana olan bu ülkede her şey çok eğlenceli. Ülkede genel anlamda bir yaz mevsimi yaşandığı için güneşi özleyenlerin her mevsim tercihi.
Küba denince ilk akla gelen puro, siyasi geçmiş ve rom gelir, ancak Küba'da bundan daha fazla şeyler var.
Başkent: Havana
UNESCO tarafından korumaya alınmış olan evler, puro fabrikalarını gezebilme imkanı ve bu gezi sayesinde görebileceğiniz ilginç ve bir o kadar da güzel manzaralar, Washington'da ki beyaz sarayın çok benzeri olmasında dolayı dikkat çeken Capital binası, lüks semtleri, sokaklarda fazlasıyla görebileceğiniz, Chevrolet marka eski model arabaları ile keyifli bir Havana turu yapabilmek, Malekon sahilinde güzel bir yürüyüş ve palmiyelerle çevrili geniş kumsallarla Karayip denizinde serinlemenin keyfi. Tam düşlerinizdeki Küba sahilleri; geceleri eğlenceler düzenlenen, gitar sesleri eşliğinde kumların üzerine uzanmış Kübalı gençler. Kızarmış tavuk, siyah fasulye ile pişirilmiş pilav ve yanında çok ucuz olan ev yapımı bira. Ve evinize dönerken yanınıza alacağınız Havana puroları, değmeyin keyfinize...


ÜLKE: BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ
Suudi Arabistan ve Umman ile komşu olan BAE Arap Yarımadası'nın güneydoğusunda yer alır.7 emirliğin birleşmesi oluşan, Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi ancak ülkenin en gözde şehri, Dubai'dir. Genel anlamda zenginlik ve gösteriş ülkesidir. Bir zamanlar uçsuz bucaksız bir çöl olan bu ülkenin şimdilerde lüks oteller, son model arabalar, villalar ve yemyeşil bir vahaya dönüşmüş hali insanı fazlasıyla şaşırtmaya yetiyor.

Haberin Devamı


Şehir: Dubai
Dubai son zamanlarda turistlerin vergisiz alışveriş yapmak, Arap kültürünün modernleşmiş yaşam tarzını yaşamak, mimari harikası olan yapıları, lüks villaları ve tabii ki de dünyanın tek 7 yıldızlı oteli olan Burj El Arap'ı görmek için burasını tercih ediyor. Güneşin yaz aylarında yakıp geçtiği ülkeyi ziyaret etmek için en güzel mevsim kış ayları olsa gerek sıcaklığın kış aylarında 25-30 dereceler düşmesi size rahat bir seyahat sağlayacağı gibi, özlediğiniz güneşi de 4 saatlik bir uçak yolculuğu ile ulaşabilirsiniz.


ÜLKE: TAYLAND
Büyük Okyanus'a ve Hint Okyanusu'na kıyısı olan; plajları, gece hayatı, alışveriş kültürü, Budizm tapınakları ile adından çok söz ettiriyor. Çin, Asya ve Hint kültürlerini özümsemiş olan Tayland'da Budizm inancının bütün özelliklerini görebilirsiniz. 63 milyon civarındaki nüfusu ile Türk vatandaşlarına vize istemeyen ülke Tayland. Başkenti Bangkok, başkente 140 km uzaklıktaki Pattaya, sevimli adası Phuket ve daha bir çok şehri içinde barındırıyor.
Tayland'da gidebileceğiniz her şehirde Thai masajı yapan bir yer bulmanız mümkün. Aromatik yağlar, tütsü kokuları, profesyonelce yapılan masaj sayesinde ruhunuz ve bedeniniz çok güzel bir hediye vermiş olacaksınız.
Başkent: Bangkok
Tayland'ın başkenti olan Bangkok'ta buda heykellerini tapınakları, müzeleri, sokaklarını gezmekten büyük keyif alacaksınız. İklimi, topraklarının doğası nedeni ile tropikal meyveler, meyve kokteylleri ve tabii ki de deniz ürünlerinin her çeşidini burada bulabilirsiniz. Alışveriş için çok eğlenceli ve değişik bir alışveriş tarzları var. "Yüzen Market" adını verdikleri alışveriş kültürleri oldukça ilginç doğrusu! satıcılar küçük kayıklarla kıyıya yanaşıyorlar, siz kayıkta gelen ürünlerden beğendiğinizi seçiyorsunuz ve iyi bir pazarlık karşılığında beğendiğiniz ürünü satın alıyorsunuz. Bangkok'ta gece hayatı da çok renkli ve eğlencelidir, barlarında gece kulüplerinde ve go-go barlarında eğlence fazlasıyla sınırsız.

Haberin Devamı


Şehir: Phuket
Tayland'ın en büyük adası olan Phuket'te mükemmel bir doğa ile karşılaşacaksınız. Masmavi denizinde yüzmenin, beyaz kumlarında güneşlenmenin ve bir çok su üstü ve su altı sporlarının tadını çıkaracaksınız. Golf federasyonundan tescilli golf sahaları, su altının keşfe hazır güzelliklerinde dalış maceraları, gece hayatı ve Tayland'a özel olan her şeyle Phuket bir yudum güneş arayanlara...

Haberin Devamı


Şehir: Pattaya
Pattaya'da eğlence hayatı Tayland'ın bütün şehirlerinde olduğu gibi, eğlence fazlasıyla sınırsız. Pattaya'da Tayland'ın en büyük diskosu "Palladdium" bulunuyor. Burada çok sayıda bar restoran ve masaj salonları var. Tayland'a gelmişken alabileceğiniz en güzel şey "Thai ipeği" olmalıdır.