Tatil Büyükada’da baharı karşılayın!

Büyükada’da baharı karşılayın!

21.03.2012 - 16:54 | Son Güncellenme:

Şiirlere, şarkılara konu olmuş, pek çok dizinin ve filmin çekildiği yer Büyükada ilkbaharı karşılamak için en yakın kaçamak yerlerinden biridir. İşte Büyükada’da gezilecek ve görülecek yerler…

Büyükada’da baharı karşılayın

Bir vapur gezisiyle başlar ada yolculuğu. Şehrin gürültüsünden, kalabalığından ve karmaşasından uzaklaşmak isteyenler soluğu adada alır. Giderken martıların eşlik ettiği vapurda başlar insanın içindeki kıpırtılar. Ada, insanı huzura kavuşturan bir atmosfere sahiptir. Korna seslerinin olmadığı, hoşgörünün hüküm sürdüğü bir cennettir. Göz alabildiğine yeşilin ve mavinin birbirine karıştığı ada, yüzyıllardır aşıkların da mekanıdır. Sahilde sıralanan restoranlar ise dostluğun pekiştiği, sohbetlerin uzayıp gittiği kaçış noktalarıdır.

Ada deyince akla hemen bisiklet sürmek gelir. Meydandaki dükkanlardan birinde kiralayacağınız bisiklet ile adanın her bir köşesini ziyaret edebilirsiniz. Yürümeyi tercih edenlerdenseniz adanın tamamı 14 kilometrelik bir yürüyüş alanına sahiptir. Kulağa çok uzun gelse de meyve ağaçlarının, rengarenk evlerin ve taş sokakların içinden geçip giderken zamanın nasıl geçtiğinin farkına varamayacaksınız.

Adada piknik yapılabilecek en güzel yer Dil Burnu ismi verilen özel piknik alanıdır. Gün batımını izleyebileceğiniz bu yerde deniz girme imkanı da bulabilirsiniz. Ancak kayalık olduğu için adadaki diğer küçük koyları tercih etmeniz daha doğru olabilir.

Büyükada’da baharı karşılayın
Büyükada en çok ziyaretçisini 23 Nisan ve 24 Eylül tarihlerinde alır. Bu günlerde adanın en yüksek noktasında bulunan Aya Yorgi Kilisesi’ne çıplak ayakla yürüyerek çıkanlar Hıristiyan inancına göre yarı hacı sayılmaktadır. Ayrıca çıkarken elinizde bir makara ip bulundurur ve onu açarak yürürseniz işlerinizin ve kısmetinizin açılacağına inanılmaktadır.

Aya Yorgi Kilisesi, başpiskoposluğun Türkiye’de kabul ettiği tek kilise olma özelliğini taşımaktadır. 12. yüzyılda inşa edilen bu kilise adanın en tepe noktasındadır.

Kilisede turunuzu tamamladıktan sonra yanı başındaki tahta masalarda yemek yiyip rahipler tarafından özel olarak hazırlanmış olan ve kutsal sayılan şarapların tadına bakabilirsiniz.

Büyükada, günübirlik gezilerin yanı sıra ufak bir hafta sonu tatili için de ideal bir yerdir. Pansiyonlarda konaklayabilir, denize karşı kahvaltı yapıp çayınızı yudumlayabilirsiniz.