Tatil Candela kasabası nüfus artışını teşvik edecek

Candela kasabası nüfus artışını teşvik edecek

23.10.2017 - 14:40 | Son Güncellenme:

İtalya'nın Candela kasabası, azalan ve yaşlanan nüfusu, arttırmak için maddi yardım yapmaya hazırlanıyor. Ülkenin güneyinde Napoli ile Bari'yi bağlayan yolda yer alan Candela kasabası, ödeme yapacağı tutarı da açıkladı.

Candela kasabası nüfus artışını teşvik edecek

Candela kasabası alışılmışın dışında bir işe imza atıyor. Azalan ve yaşlanan nüfusa dinamizim katmak için belediye bir takım tedbirler almaya başladı. Bunların içinde de kasabaya taşınacak olanlara maddi destek sözü var.

Haberin Devamı

İtalya'nın güneyinde bulunan Candela, büyük kentlere yaşanan göçün ve yaşlanan sakinlerinin de etkisiyle hızla nüfus kaybına uğradı. 1990'lı yıllarda 8.000 olan Candela nüfusunun günümüzde 2.700 kişiye düşmesi, belediye başkanı Nicola Gatta'yı harekete geçirmiş. Gatta, Candela'nın yeniden canlanması için hem İtalya içinden hem de yurt dışından göçe sıcak baktıklarını, bunu teşvik edecek bir takım adımlar atacaklarını belirtti.

Buna göre Candela'ya yerleşecek olan bekarlara 800, evli çiftlere 1.200, üç kişilik ailelere 1.800, dört ve üzeri kişiden oluşan ailelere de 2.000 avro ödeme yapılacak. Ayrıca kasabanın bu yeni sakinlerine vergi ödemesinde de bir takım kolaylıklar sağlanacak.

Candela kasabası nüfus artışını teşvik edecek