Tatil Çin en çok ziyaret edilen ülke olacak

Çin en çok ziyaret edilen ülke olacak

09.11.2018 - 10:17 | Son Güncellenme:

Çin, nüfus bakımından dünyanın en büyük ülkesi. Ekonomisiyle de dünyanın önde gelen ülkelerinden biri konumunda. Yapılan araştırmalar Çin'in yakında turizm konusunda da dünyanın bir numaralı ülkesi olacağını gösteriyor.

Çin en çok ziyaret edilen ülke olacak

Çin, 1 milyar 386 milyonluk nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkesi. Büyük bir turizm potansiyeline de sahip olan Çin, binlerce yıllık tarihiyle dikkat çekiyor. Her yıl yurt dışına milyonlarca turist gönderen Çin, yakın zamanda bu durumu tersine çevirecek. Her geçen yıl turizm pastasından daha fazla pay almaya başlayan Çin, Akdeniz ülkelerinin turizmdeki liderliğine de ortak olmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Euromonitor International'ın hazırladığı verilere göre 2030 yılında Çin, dünyanın en çok turist çeken ülkesi olacak. Ülke ekonomisine de ciddi bir katkı yapması beklenen bu durumun Akdeniz ülkelerinin turizm gelirlerine nasıl bir etkisi olacağı merak konusu. Uzun süredir turist sayısı bakımından zirvede yer alan Fransa'yı ikinciliğe indirecek olan bu durum, Amerika Birleşik Devletleri, İspanya, Türkiye, İtalya gibi ülekerin de sıralamadaki yerini etkileyecek.