Tatil Disney'e ilham olan kale: Neuschwanstein

Disney'e ilham olan kale: Neuschwanstein

16.10.2017 - 10:29 | Son Güncellenme:

Neuschwanstein kalesi masalsı güzelliği yıllardır insanları büyülüyor. Çizgi filmlere, oyun parklarına ilham olan Neuschwanstein kalesi hakkında bilmeniz gerekenler bu yazıda.

Disneye ilham olan kale: Neuschwanstein

Neuschwanstein Kalesi ya da Neuschwanstein Şatosu 19. yüzyılda inşa edilmiş bir yapı. O dönem savunma ve barınma amaçlı inşa edilen Neuschwanstein, sonraları ünlü film yapımcısı Disney sayesinde ünlendi. İşte Neuschwanstein Kalesi'nin hikayesi...

Haberin Devamı

Disneye ilham olan kale: Neuschwanstein

Neuschwanstein Kalesi nerede?
Neuschwanstein Kalesi Almanya'nın güney eyaleti olan Bavyera sınırları içinde bulunuyor. Füssen'e bağlıHohenschwangau kasabası yakınındaki Neuschwanstein Kalesi, "Romantik Yol"un önemli duraklarından biri.

Romantik Yol nedir?
Almanya sınırları içinde Kuzeyde Würzburg'dan başlayıp ülkenin güneyindeki Füssen'de sona eren tematik bir tatil yoludur. Almanya'nın orta kesimleri ile güneyini bağlayan bu yol boyunca doğa güzelliklerinin yanı sıra tarihi Ortaçağ'a kadar uzanan pek çok yapı da bulunmaktadır. Bunlardan en ünlüsü de Neuschwanstein Kalesidir.

Neuschwanstein Kalesi'ne nasıl gidilir?
Neuschwanstein Kalesi'ne Türkiye'den gidecek olanlar, tur programlarıyla gidebilecekleri gibi tek başlarına da bölgeye kolaylıkla ulaşabilirler. İstanbul'dan Münih'e uçakla sıklıkla gerçekleştirilen seferlerden faydalanarak öncelikle Bavyera'nın başkentine ulaşmanız gerekiyor. Münih'e vardıktan sonra yaklaşık 2 saat süren 118 kilometrelik bir yolculukla Neuschwanstein Kalesi'ne varmanız mümkün. Özel araçla gidecekseniz Münih'in güneybatısına yönelip Schwangau tabelalarını takip etmeniz gerekiyor. Bunun dışında bölgeye yine aynı yöne giden trenleri kullanarak ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Disneye ilham olan kale: Neuschwanstein

Neuschwanstein Kalesi tarihi nedir?
1886 yılında Bavyera Kralı 2. Ludwig için yaptırılan Neuschwanstein Kalesi, dönemin en görkemli yapılarından biri oldu. Sarp bir arazide, Alplerin eteklerinde inşa edilen Neuschwanstein Kalesi'nin önü alabildiğine uzanan ovalarla kaplıdır. Bavyera Kralı 2. Ludwig, Neuschwanstein Kalesi'ni inşa ettirdikten sonra şatonun yakınındaki Berg Kalesi'ne hapsedilir ve burada hayatını kaybeder.

Disneye ilham olan kale: Neuschwanstein

Popüler kültürde Neuschwanstein Kalesi nasıl kullanıldı?
2. Ludwig'in ölümünden sonra sessizliğe gömülen Neuschwanstein Kalesi yıllarca unutuldu. Ancak uzun bir aradan sonra Disney'in çizgi filmlerinde ve dünyanın birçok yerine inşa etmeye başladığı tematik oyun parkları olan Disneyland içinde benzerlerinin yapılmasıyla yeniden gündeme geldi.