Tatil Eiffel Kulesi hakkında bilmeniz gerekenler

Eiffel Kulesi hakkında bilmeniz gerekenler

13.09.2018 - 13:25 | Son Güncellenme:

Eiffel Kulesi, muhtemelen dünya genelinde en çok bilinen anıtların başında gelmektedir. Paris'in yanı sıra Fransa'nın da simgelerinden biri olan kule, New York'taki Empire State binası inşa edilene kadar dünyanın en yüksek yapısı olma özelliği taşıyordu. İşte her turistin görmek istediği bu anıtsal yapı hakkında bilinmesi gerekenler.

Eiffel Kulesi hakkında bilmeniz gerekenler

Eiffel Kulesi, gündelik hayatımızda sıklıkla karşımıza çıkmakta. Paris'ta yaşamasanız dahi, bulunduğunuz kentteki ya bir mekanın adı ya da mekandaki bir tabloda Eiffel'e rastlamak mümkün. Fransa'nın en önemli simgelerinden biri olan kule, bundan yaklaşık altı ay önce 300 milyonuncu ziyaretçisini ağırladı. İşte bu dünyaca ünlü yapı hakkında bilmeniz gereken her şey...

Haberin Devamı

Eiffel Kulesi hakkında bilmeniz gerekenler

Eiffel Kulesi nerede?
Eiffel Kulesi, Fransa'nın başkenti Paris'in batısında, kenti ikiye ayıran Seine nehrinin ise sol ya da diğer bir deyişle güney yakasında yer almakta. Champs de Mars parkı ve Seine nehri arasındaki açık alanda bulunan Eiffel kulesi, Paris'in her yerinden görülebilmektedir.

Eiffel Kulesi hakkında bilmeniz gerekenler

Eiffel Kulesi'ne nasıl gidilir?
Bilindiği üzere Paris, dünyanın en eski ve en yaygın metro ağlarından birine sahip. 12 metro hattının bulunduğu kentte Eiffel Kulesi'ne ulaşmak için 6 ve 9 nolu hatları kullanabilirsiniz. Trocadero veya Bir-Hakeim metro duraklarından indiğiniz takdirde Eiffel Kulesi tüm heybetiyle sizi karşılayacaktır. Öte yandan Pigalle'den Champs de Mars'a giden 93 numaralı otobüsü de kullanabilirsiniz. Ancak bizim tavsiyemiz mümkün mertebe Paris'i yürüyerek keşfetmeniz yönünde.

Haberin Devamı

Eiffel Kulesi hakkında bilmeniz gerekenler

Eiffel Kulesi tarihi hakkında bilinmesi gerekenler
1889'da, Fransız Devrimi'nin 100. yılı kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen Dünya Fuarı için inşa edilen Eiffel Kulesi, adını mimari Gustave Eiffel'den alır. 300 metre yüksekliğe sahip olan kule, 1930'lu yıllara kadar dünyanın en yüksek yapısı olma özelliği taşıyordu.

Demir konstrüksiyon üzerine inşa edilen yapıda turistlerin Paris'i izleyebilecekleri iki kat bulunur. İlk katta aynı zamanda bir de restoran mevcuttur. Kulenin zirvesindeyse mimarı Gustave Eiffel'in yaşadığı oda ve seyir terası bulunmakta.

Eiffel Kulesi hakkında bilmeniz gerekenler

Eiffel Kulesi ve popüler kültür
Eiffel Kulesi günümüzde Paris'in yanı sıra mıodernitenin de simgesidir. İlk yapıldığında dönemin önde gelen isimlerinin tepkisini çeken, görüntü kirliliğine yol açtığı savunulan yapı, günümüzdeyse dünyanın bir numaralı turist rotası konumundadır.

Onlarca şarkıya, tabloya, romana konu olan Effiel Kulesi, dünya sinemasında da sıklıkla yer bulmuştur. Kule aynı zamanda çok sayıda giyim firması tarafından da üretilen kıyafetlerde kullanılmakta. Kulenin de içinde bulunduğu Champs de Mars parkı her yıl çok sayıda açık hava konserine de ev sahipliği yapmakta.

Hazırlayan: İhsan Dindar

ihsan.dindar@milliyet.com.tr

Haberin Devamı

http://instagram.com/ihsandinovski

Eiffel Kulesi hakkında bilmeniz gerekenler