Tatil "Hırsızlar Adası" Guam adası

"Hırsızlar Adası" Guam adası

29.08.2017 - 10:52 | Son Güncellenme:

Son günlerde Kuzey Kore tehdidi altındaki Guam adası nerededir? "Hırsızlar Adası" denmesinin nedeni ne? Guam adasına nasıl gidilir? Guam adasında görülecek yerler nelerdir? Detaylar haberde...

Hırsızlar Adası Guam adası

Pasifik Okyanusu'ndaki binlerce adadan yalnızca biri olan Guam, Amerika Birleşik Devletleri egemenliği altında. Son dönemde Kuzey Kore'nin füze tehditleri ile karşı karşıya kalan bu doğa harikası ada Guam tam olarak nerede? Guam'da neler yapılır? Hırsızlar Adası denmesinin nedeni ne? Ayrıntılar haberde...

Haberin Devamı

Guam adası nerede?

Guam adası, Amerika Birleşik Devletleri'ne bağlı özerk bir yapıya sahip. Guam'ın ABD'ye en yakın noktası Hawaii adası. Oraya da uzaklığı tam 5.000 kilometre. Pasifik Okyanusu'nda, Mariana takımadaları arasında yer alan Guam, Filipinler'in doğusunda, Avustralya'nın da batısında kalıyor. 541 kilometre karelik bir yüzölçümüne sahip olan Guam'ın nüfusu yaklaşık olarak 175.000. Adanın resmi dili İngilizce.

Guam adasına nasıl gidilir?

Guam adasına erişim biraz zahmetli. Okyanusun ortasında olması nedeniyle Guam'a, Hawii, Japonya, Filipinler veya Avustralya'dan uçakla ulaşmak mümkün. Bunun dışında gemiyle ulaşım da zaman sıkıntısı yaşamayanların tercihleri arasında. Bölgenin sahip olduğu doğal güzellikleri yakından görebilmenin en iyi yolu bu.

Haberin Devamı

Guam adasına "Hırsızlar Adası" denmesinin nedeni ne?

Günümüzde adada yaşayanlar bu isimden hiç hoşlanmasa da Guam'a Avrupalı kaşifler "Hırsızlar Adası" ismini vermiş. 1521 yılında Portekizli denizci Ferdinand Macellan adaya çıkan ilk Avrupalı olur. Adanın yerlileri ile girdiği mücadele ve yaşadıklarından sonra bölgeyi Ladrones (Hırsızlar) isimiyle anmaya başlar. Böylece geçen zaman içinde Guam, bu şekilde anılmaya başlar. Uzun yıllar İspanyolların hakimiyetinde olan Guam, 1950'den sonra resmen Amerika Birleşik Devletleri'ne bağlı özerk bir ada olur ve bölgenin yerlilerine ABD vatandaşlığı verilir.

Guam adasında nereleri görmeli?

Tropik iklim kuşağındaki Guam, muhteşem kumsalları ve denizinin yanı sıra doğasıyla da ilgi çekiyor. Adanın kuzeyi yüksekliği 150 metreyi bulan mercan kökenli kireçtaşlarıyla kaplı. Güneydeki Lamlam yükseltisi de Guam'ın en yüksek noktası. Bu bölgeler özellikle turistlerin yürüyüş yaptığı alanlar. Bölgeye en çok Japonya ve Çin'den turist gelmekte. Adanın başkenti Hagatna, aynı zamanda Guam'ın en büyük yerleşim yeri. Kentte çok sayıda konaklama yeri mevcut. Zaten adanın en önemli gelir kaynağı da turizm. "İki Aşık Tepesi" Guam'ın en önemli turizm noktalarından biri. Tüm adaya hakim yükseklikteki İki Aşık Tepesi, romantik anların mekanı konumunda.

Haberin Devamı

Guam adasının iklimi nasıl?

Temmuz - Eylül arası yağışın bol olduğu Guam'da sıcaklık 21 derecenin altına pek düşmüyor. Bunun dışındaki dönemde Guam genellikle sıcak ama yine yer yer yağışlı bir havaya sahip.

Guam adasında dikkat edilecek noktalar nelerdir?

Tropikal iklim kuşağında olan Guam'da şiddetli yağış ya da fırtınaların yanı sıra eşine az rastlanan zehirli yılan ve böcek türlerine karşı da dikkatli olunmalı. Özellikle doğa yürüyüşlerine çıkmadan önce gerekli tedbirlerin alınması önemle tavsiye ediliyor.

Guam adasında ne yenir?

Guam adası doğal olarak ağırlıklı deniz ürünlerinin tüketildiği bir yer. Kabuklu deniz hayvanları, Guam mutfağının en önemli yiyecekleri. Deniz ürünleriyle aranız pek yoksa başkent Hagatna'da dünya mutfaklarından seçenekler var.

Hazırlayan: İhsan Dindar