Tatil İran'ın en tuhaf köyü

İran'ın en tuhaf köyü

12.01.2018 - 15:25 | Son Güncellenme:

İran'da bulunan Makhunik köyü, insanlarıyla dikkat çekiyor. Nüfusunun tamamının kısa boylu insanlardan oluşan Makhunik, bu özelliğiyle dikkat çekiyor. İşte dünyanın en tuhaf köylerinden biri olan Makhunik hakkında bilinmesi gerekenler...

İranın en tuhaf köyü

İran'ın doğusunda Afganistan sınırı yakınlarında bulunan Makhunik köyü bir özelliğiyle dikkat çekiyor. Güney Horasan eyaletinde bulunan Makhunik sakinleri, ortalama insanlardan yarım metre kadar daha kısa.

Haberin Devamı

1.500 yıllık bir geçmişi olan Makhunik köyünde birkaç yıl önce de 25 santimetre boyunda bir mumya bulunmuştu. 400 yıl önce hayatını kaybeden prematüre bir bebeğe ait olduğu ortaya çıkan mumya, bilim çevrelerinde dikkat çekmişti.

Makhunik köyü sakinlerinin ortalamdan kısa olan boyları, evlerin mimarisine de etki etmiş durumda. Köydeki evlerin yüksekliği, ortalamadan çok daha kısa. Araştırmalar köyde yaşayanların boyunun kısa olmasını yetersiz beslenmeye bağlıyor. Tarımsal ve hayvancılık faaliyetlerinin kısıtlı olduğu Makhunik'te, bu durum bölgede yaşayanların sağlıklarına da olumsuz etki yapmış durumda.