Tatil Kaçkar Dağları’nda doğanın kucağında…

Kaçkar Dağları’nda doğanın kucağında…

13.02.2012 - 17:07 | Son Güncellenme:

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Kaçkar Dağları Milli Parkı, doğasıyla görenleri kendine hayran bırakmaktadır. İşte Kaçkar Dağları’nda doğal bir kaçamak…

Kaçkar Dağları’nda doğanın kucağında…

Batısında gürül gürül akan Fırtına Deresi, kuzey ve güneyinde ise Hemşin deresi tarafından çevrelenen Kaçkar Dağları, zengin bir doğal yaşama ev sahipliği yapar. Pek çok endemik türün yaşadığı dağlarda yapılan doğa yürüyüşü rahat bir nefes almanızı sağlar.

Kaçkar Dağları hayvanlar alemi açısından da çok çeşitlidir. Dağlarda tilkiden geyiğe ve şahin, doğan ve atmaca gibi yırtıcı kuşlara kadar pek çok hayvan yaşar. Bu hayvanları doğal ortamında seyretme keyfi de insana haz verir.

Haberin Devamı

Kaçkar Dağlı’na gittiğinizde Fırtına ve Hemşin dereleri başta olmak üzere Fırtına Deresi Vadisi’ndeki Zilkale Harabelerini gezebilirsiniz.

Kaçkar Dağları’nda doğanın kucağında…


Yörenin sosyal, kültürel ve ekonomik değerlerini yansıtan yaylalar da Karadeniz gezilerinin vazgeçilmezleridir. Ayder Yaylası ise dünyaca ünlü isimlerden biridir. Kaçkar Dağları’na gitmişken Ayder Yaylası’na uğramadan dönmeyin.

Ayder Yaylası konaklama açısından da değişik imkanlar sunar. Günübirlik konaklama alanları mevcut olduğu gibi yörede çadır kurmak da mümkündür.