Tatil Kaklık Mağarası hakkında bilinmesi gerekenler

Kaklık Mağarası hakkında bilinmesi gerekenler

03.09.2018 - 15:28 | Son Güncellenme:

Kaklık Mağarası, Denizli'de yer alıyor. Mağarayı özel kılan ise sahip olduğu doğal güzelliğiyle dikkat çekiyor. Peki Kaklık mağarası nerede? Hangi hastalıklara iyi geliyor? Mağaraya nasıl gidilir? Detaylar haberde...

Kaklık Mağarası hakkında bilinmesi gerekenler

Kaklık Mağarası, Türkiye'nin en dikkat çekici mağaralarından biri. Sahip olduğu doğal güzelliğiyle insanları büyüleyen mağara son dönemde turistlerin de dikkatini çekmeye başladı. Peki Kaklık Mağarası nerede? Kaklık Mağarası'na nasıl gidilir? Mağara hakkındaki tüm detaylar haberde...

Haberin Devamı

Kaklık Mağarası hakkında bilinmesi gerekenler

Kaklık Mağarası nerede?
Kaklık Mağarası, Denizli'nin Honaz ilçesine bağlı aynı adlı mahallede yer alan bir mağaradır. Denizli-Ankara karayolu yakınında bulunan mağara, il merkezine de 30 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Kaklık Mağarası'na nasıl gidilir?
Kaklık Mağarası, Denizli il merkezine 30 kilometre uzaklıkta yer alır. Honaz ilçesindeki Kaklık mahallesinin 3 kilometre doğu yönünde bulunan mağaraya düzenli olarak gerçekleştirilen minibüs seferleriyle ulaşmak mümkün.

Kaklık Mağarası hakkında bilinmesi gerekenler

Kaklık Mağarası'nın önemi ne? Hangi hastalıklara iyi geliyor?
Pamukkale'deki travertenlere benzer yapılara burada da rastlamak mümkün. Mağara içinde bol miktarda termal su bulunuyor. Mağarada sarkıtlar da dikkat çekici bir görüntüye sahiptir. Kaklık mağarasındaki suyu bazı cilt hastalıklarına iyi geldiği bilinmkte.