Tatil Köy, otele dönüştürülecek

Köy, otele dönüştürülecek

16.10.2018 - 08:45 | Son Güncellenme:

İsviçre'nin İtalya sınırında bulunan dağ köyü Corippo, yakında bir "tatil köyü" olarak hizmet vermeye başlayacak. Tüm köyü otele dönüştürmeye karar veren Corippo sakinlerinin bu kararında azalan nüfusun da etkisi büyük.

Köy, otele dönüştürülecek

İsviçre, dünyanın en müreffeh ülkelerinden biri olarak biliniyor. Başta bankacılık olmak üzere kış turizminde de dünyanın sayılı ülkelerinden biri olan İsviçre ününü biraz da topraklarını boydan boya kaplayan Alp Dağları'na borçlı. Avrupa'nın tam göbeğinde yer alan İsviçre'nin güney komşusu İtalya sınırında yer alan köyü Corippo, son dönemde sıra dışı bir kararla gündemde.

Haberin Devamı

Fondazione Corippo, adlı bir sivil toplum örgütü öncülüğünde başlatılan projeyle köyün neredeyse tamamı otele dönüştürülüyor. Bir zamanlar 300'den fazla kişinin yaşadığı köyün nüfusu son dönemlerde 12'ye kadar düşünce bölge halkı Carippo'yu canlandırmak için bir adım atmaya karar verdi.

70 konutun bulunduğu Carippo'da, 30 evin otele dönüştürüleceği açıklanırken bölgedeki evlerin ağırlıklı olarak 19. yüzyıldan kalma olduğu da ifade ediliyor.