Tatil Küba rehberi ve Küba'da yaşam

Küba rehberi ve Küba'da yaşam

02.04.2018 - 14:18 | Son Güncellenme:

Küba, UNESCO araştırmasına göre dünyada en çok görülmek istenen ülke unvanına sahip. Karayipler'de yer alan bir ada ülkesi olan Küba, renkli sokakları, klasik otomobilleri ve eğlenceli insanlarıyla öne çıkıyor. İşte Küba rehberi ve Küba'da yaşam...

Küba rehberi ve Kübada yaşam

Küba, turizmden daha fazla pay almayı hedeflemesiyle birlikte, dünyanın değişik yerlerinden tatilcileri kendisine çekmeye başardı. Doğası ve insanıyla gelen ziyaretçileri kendisine hayran bırakan Küba, UNESCO araştırmasına göre dünyada en çok görülmek istenen ülkelerin başında geliyor. Peki Küba nerede? Küba'ya nasıl gidilir? Küba'da nerede kalınır? Küba'da insanlar nasıl bir yaşam tarzına sahip?

Haberin Devamı

Küba rehberi ve Kübada yaşam

Küba nerede? Küba'ya nasıl gidilir?
Küba, Amerika'da Karayipler bölgesinde yer alan bir ada ülkesidir. Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinin hemen güneyinde ve Meksika'nın ünlü Cancun kentinin doğusunda yer alan Küba, çok sayıda doğa harikasını içinde barındıran bir ülkedir. Isla de la Juventud takımadaları üzerine kurulu olan Küba, İspanyol, Afrikalı ve Avrupa'nın farklı bölgelerinden gelen göçmenlerin yaşadığı bir ülkedir.

Küba'ya Türkiye'den doğrudan uçuşlar bulunmuyor. Uçuşları Madrid, Paris ve Amsterdam gibi kentler üzerinden gerçekleştirilebilir. Transfer süreleri de dahil olmak üzere Küba'ya gidiş yaklaşık 20 saate ulaşabiliyor. Küba'ya gitmek için Küba vizesi almanız gerekmektedir.

Haberin Devamı

Küba rehberi ve Kübada yaşam

Küba vizesi nasıl alınır?
Küba'ya gidecek olan Türk vatandaşlarının vize alması gerekiyor. Diplomatik pasaportlar buna dahil değil. Ancak Küba vizesi aklınıza Schengen ya da İngiltere gibi birçok evrak toplamanız gerektiren vizeleri getirmesin.

Küba vizesi için geçerli bir pasaport, fotoğraf, uçak biletleriniz, rezervasyon ve vize ücreti belgeniz yeterli oluyor. Küba vizesi için Ankara'da bulunan Küba Büyükelçiliği'ne başvurabileceğiniz gibi ülkenin belirlemiş olduğu yetkili acentalar vasıtasıyla da başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Dileyenler vize başvurularını internet üzerinden Küba Büyükelçiliği resmi sitesindeki form aracılığıyla da yapabilir. İlk etapta 30 gün geçerliliği bulunan Küba vizesinin süresini uzatmanız da mümkün.

Küba rehberi ve Kübada yaşam

Küba vizesi ücreti ne kadar?
Küba Büyükelçiliği'nin belirlediği vize ücreti 170 Türk Lirası'dır. Bankaya para yatırıldıktan sonra diğer belgelerle birlikte dekontun da evraklar arasında bulunması zorunludur. Vize işlemleri 5 ila 7 gün sürmektedir. Vize başvurusu olumsuz yanıt alanlara ödediği ücret iade edilmemektedir.

Küba rehberi ve Kübada yaşam

Küba'da yaşam...
Küba, sosyalist rejimle yönetilen bir ülkedir. Eğitim, sağlık ve barınma devlet güvencesinde olup tamamen ücretsizdir. Amerikan ambargosu nedeniyle ülkeye pek çok ürünün ithalatı gerçekleştirilememektedir. Başkent Havana başta olmak üzere Küba sokaklarında sadece klasik otomobillere rastlama nedeniniz bu ambargodur. Soğuk Savaş döneminden bu yana uygulanan ambargo, Küba'yı sağlık hizmetlerinde kendi başının çaresine bakmayı gerektirmiştir. Bu durum, Küba'nın tıp konusunda gelmiş bir seviyeye çıkmasına da neden olmuştur.

Haberin Devamı

Küba rehberi ve Kübada yaşam

Küba insanı iklim ve kültür gibi etkiler nedeniyle de canlı bir yapıdadır. Müzik gündelik hayatın her alanında yer alır. Rom, Küba purosu gibi sadece bu bölgeye ait ürünler, ülkenin simgeleri konumundadır. Sokaklara taşan sosyal hayat, tropik meyveler ve her daim sıcak hava, özellikle soğuk iklim insanlarını büyük oranda cezbetmekte.

Küba rehberi ve Kübada yaşam

Küba turizmi ve Küba hakkında bilinmesi gerekenler...
Başkent Havana, Küba'nın dünyaya açılan penceresidir. deniz ve hava limanlarıyla Küba'yı dünyaya bağlayan Havana, renkli sokakları, Sosyalist rejim öncesi ve sonrası döneme ait yapılarıyla dikkat çekmektedir. Küba'yı özel kılan noktalardan biri de kuşkusuz doğasıdır.

Havana dışında turizmin ön plana çıktığı Trinidad gibi bölgeleri de bulunan Küba'da Karayiplerin karakteristik beyaz kum ve turkuaz denizi bulunur. Deniz ve plajların temizliği konusunda hassas olan Kübalılar aynı tavrı turistlerden de beklemektedir. Küba'nın resmi para birimi Küba Pesosu'dur. Ancak sadece turistlerin kullanabileceği Konvertibl Peso da bulunur. Ülkeye girdiğinizde havaalanında Konvertibl Peso yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Küba rehberi ve Kübada yaşam

Küba'da görülecek yerler...
Küba'ya varış noktanız olması itibariyle Havana ilk gezeceğiniz yerdir. Küba'nın başkenti olan Havana'da, sömürge ve sömürge sonrası dönemin mimarisini yansıtan yapılar bulunur. Küba'nın kuzey kıyılarında yer alan Havana, sıcak iklimi ve misafirperver insanlarıyla dikkat çeker.

Santa Clara, Varadero, Colon ve Trinidad gibi bölgeler Küba'nın mutlaka görülmesi gereken yerleri arasında bulunuyor. Küba'yı dört mevsim boyunca ziyaret etmeniz mümkün. Ancak seyahatinizden önce kasırga haberlerine dikkat etmeniz gerekiyor. Özellikle sonbahar dönemi bu konuda Küba'nın sıkıntılar yaşadığı bir dönem.

Haberin Devamı

Küba rehberi ve Kübada yaşam

Hazırlayan: İhsan Dindar