Tatil Kutsal topraklara manevi bir yolculuk

Kutsal topraklara manevi bir yolculuk

23.03.2012 - 11:52 | Son Güncellenme:

Hac zamanı dışında gerçekleştirilen Umre ziyareti'nde gidilen yerler...

Kutsal topraklara manevi bir yolculuk

Umre ziyaret anlamına gelir ve bir nevi küçük Hac'dır.

Hac zamanı dışında gerçekleştirilen bu ziyarette, kutsal topraklara ayak basmanın verdiği maneviyat şüphesiz ki çok yücedir.

Umre ziyareti sırasında Medine’deki Ravzayı Mutahhara'da bulunan Hz.Peygamber'in, Hz.Ebubekir'in, Hz.Ömer'in kabirleri ziyaret edilir. Bu bölgenin yakınında yer alan büyük sahabelerin bulunduğu Cenneti Baki’ye de uğramak gereklidir.

Haberin Devamı



Medine-i Münevvere ismiyle anılan bölgede Uhut Şehitliği, Yedi Mescitler, İki Kıbleli Mescit, Kuba Mescidi ve Cuma Mescidi bulunur. Bu yerlere yapılan ziyaretler kişinin manevi dünyasını zenginleştirir.

Umre’nin vazifeleri arasında hoca ile birlikte toplu olarak Kabe-i Muazzama’da Tavaf ve Say ibadetlerini yerine getirmek bulunur.

Mekke’de ziyaret edilecek yerler arasında Sevr Dağı, Arafat, Cebeli Rahme, Müjdelife, Mina, Nurdağı, Cennet-i Muallâ, Hz. Peygamber Efendimiz'in doğduğu ev bulunur.

Umre, küçük bir Hac ibadeti şeklinde seyreden, Hac zamanı dışında kutsal topraklara yapılan ziyaretin adıdır. Umre’ye gitmek farz olmasa da kişinin manevi dünyasını zenginleştiren bir ibadettir.

Haberin Devamı