Tatil Likya Yolu hakkında bilmeniz gerekenler

Likya Yolu hakkında bilmeniz gerekenler

02.10.2018 - 16:16 | Son Güncellenme:

Likya Yolu Türkiye'nin en iyi yürüyüş rotası olarak her zaman doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Eşsiz bir doğal güzelliği sahip olan Likya Yolu hakkında bilmeniz gerekenler nelerdir? Likya Yolu'na hangi mevsim gidilir, yürümek için neler gereklidir? İşte Likya Yolu hakkında bilmeniz gerekenler..

Likya Yolu hakkında bilmeniz gerekenler

Likya Yolu 535 kilometrelik uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun yürüyüş rotalarından biri olarak göze çarpıyor. Son yıllarda popüleritesi gittikçe artan ve doğa yürüyüşçülerinin en sevdiği destinasyonlardan biri haline gelen Likya Yolu hakkında neler biliyorsunuz? Likya Yolu üzerinde hangi rotalar var? Hangi mevsim yürümek daha uygun olur. Yanınıza hangi malzemeleri almanız gerek. İşte Likya Yolu turuna çıkmadan önce bilmeniz gerekenler...

Haberin Devamı

Likya Yolu Fethiye'den başlayarak Antalya'ya kadar uzanan ve tarihte Likya olarak adlandırılan Teke yarımadasındaki patikalardan bir kısmının işaretlenip haritalanması ile oluşturulmuş yürüyüş rotası. 1992 yılında çalışmalarına başlanılan Likya yolu 1999 yılında Kate Clow tarafından hizmete açıldı.

Likya Yolunun en güzel rotaları hangileri?

Ölüdeniz-Kelebekler Vadisi-Kabak Koyu

Ölüdeniz-Faralya arası 15km, Faralya-Kelebekler Vadisi arası 3.5km, Kelebekler Vadisi-Kabak Koyu arası ise 6.5km uzaklıktadır. Likya Yolu'nun en güzel rotalarından biri.
Kalkan-Kaş

Ölüdeniz-Faralya arası 15km, Faralya-Kelebekler Vadisi arası 3.5km, Kelebekler Vadisi-Kabak Koyu arası ise 6.5km görünüyor.

Finike-Gelidonya Feneri

Haberin Devamı

Finike-Kumluca arası 15km, Kumluca-Karaöz arası ise 15km görünüyor. Karaöz-Gelidonya Generi arası ise 7 km.

Meşhur Gelidonya Feneri’nden geçen, birbirinden güzel 5 Adalar ve deniz manzarası eşliğindeki en güzel parkurlardan biri. 7 saat sürmektedir.

Adrasan-Olympos

Likya Yolu’nun bu parkurunda Musa Dağı’nın zirvesine çıkıp, Kayıp Şehir’i ziyaret edilir ve Adrasan sahilinde yürüyüş tamamlanır. 7 saat süren bir parkurdur.

Likya Yolu için gerekli malzemeler nelerdir?

Yürüyüş botu (havanın sıcak olmasından ziyade, bileğinizin kapalı olması önemli), su matarası, düdük , çakı, şapka, rüzgarlık ve yağmurluk, sırt çantası, dudak ve güneş kremi, el feneri ve kafa lambası, uyku tulumu, mat, ilkyardım çantası, dayanıklı bir pantolon ve şort, kibrit ve harita.


Likya Yolu'nda Görülmesi Gereken Antik Kentler

Likya Yolu hakkında bilmeniz gerekenler

Pınara Antik Kenti
Sidyma Antik Kenti
Xanthos (Ksantos) Antik Kenti
Pydnai Antik Kenti
Letoon Antik Kenti
Antiphellos Antik Kenti
Phellos Antik Kenti, Kaş'ın Pınarbaşı Köyü'nde bulunuyor.