Tatil Louvre Abu Dabi kapılarını açıyor

Louvre Abu Dabi kapılarını açıyor

08.11.2017 - 15:07 | Son Güncellenme:

Louvre Abu Dabi beş yıl gecikmeyle kapılarını açıyor. Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de açılacak olan Louvre Müzesi'nde yüzlerce sanat eseri sergilenecek. Louvre Abu Dabi, aynı zamanda Paris'teki müzeden de çok sayıda esere ev sahipliği yapacak.

Louvre Abu Dabi kapılarını açıyor

Louvre Abu Dabi uzun bir gecikmenin ardından kapılarını açıyor. Cumartesi günü açılışı gerçekleşecek olan Louvre Abu Dabi için görkemli bir tören gerçekleştirilecek. Louvre Abu Dabi Müzesi açılış törenine Fransa Cumhurbaşkanı Macron da katılacak. Louvre Abu Dabi müzesi yüzlerce antik ve klasik esere ev sahipliği yapacak. İşte Louvre Abu Dabi hakkında bilinmesi gerekenler...

Haberin Devamı

Louvre Abu Dabi nerede?
Louvre Abu Dabi müzesi Birleşik Arap Emirlikleri'nin Abu Dabi Emirliği'nde bulunan Saadiyat Adası'nda inşa edildi. Abu Dabi sahiline beş yüz metre uzaklıkta bulunan Saadiyat Adası Louvre Abu Dabi müzesi ile birlikte çok sayıda sanat eserine ev sahipliği yapmış olacak.

Louvre Abu Dabi kapılarını açıyor

Louvre Abu Dabi müzesi inşaatı hakkında bilgiler...
Louvre Abu Dabi müzesi inşaatı 7 Mart 2007'de Paris'teki Louvre Müzesi ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında yapılan ikili anlaşma sonucunda başlamıştı. Anlaşmaya göre Abu Dabi'deki müze, Louvre adını kullanmak için 30 yıl boyunca Louvre Paris'e 525 milyon dolar ödeme yapacak. Bunun yanı sıra Louvre Paris'ten ödünç alınacak eserlerin güvenliği için de Fransa'daki müzeye 750 milyon dolarlık bir ödeme gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

2012'de tamamlananması hedeflenen Louvre Abu Dabi, beş yıllık bir gecikmeyle 11 Kasım 2017'de kapılarını açacak. Louvre Abu Dabi'nin açılışına pek çok ismin yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri Emiri ve Fransa Cumhurbaşkanı da katılacak.

Louvre Abu Dabi kapılarını açıyor

Fransız mimar Jean Nouvel'in tasarladığı Louvre Abu Dabi'nin yapı mühendisliğiniyse Buro Happold ofisi üstelendi. Louvre Abu Dabi inşa edilirken bir Arap Agorası ortaya çıkartılması hedefleniyordu. Bu doğrultuda Abu Dabi'de bulunan Saadiyat Adası Louvre Abu Dabi inşaatı için seçildi. Yapılan hesaplamalara göre Louvre Abu Dabi müzesinin maliyeti bir milyar doları buldu. Bu ekonomik değerle Louvre Abu Dabi dünyanın en pahalı müzelerinden biri haline geldi. 55 binadan oluşan kompleksin içinde ilk etapta altı yüzden fazla sanat eseri sergilenecek.

Louvre Abu Dabi müzesinde hangi eserler sergilenecek?
Louvre Abu Dabi müzesi yüzlerce sanat eserine ev sahipliği yapacak. Bölgeye ait pek çok yerel sanat eserinin yanı sıra Paris'teki müzeden de Louvre Abu Dabi'ye tablolar getirilecek. Tabloların yanı sıra Paris'ten, Louvre Abu Dabi'ye süreli sergiler için çeşitli sanat eserleri getirilecek.

Leonardo da Vinci, Claude Monet, Henri Matisse, Vincent van Gogh ve Eduard Manet'ye ait tablolar Louvre Abu Dabi müzesinde sergilenecek.

Haberin Devamı

Louvre Abu Dabi kapılarını açıyor

Louvre Abu Dabi müzesine nasıl gidilir?
Louvre Abu Dabi müzesi, Abu Dabi'nin Saadiyat adasında yer alıyor. Abu Dabi'ye haftanın her günü İstanbul'dan doğrudan uçuşlar gerçekleştirilmekte. Dört buçuk saat süren bir uçuşla Abu Dabi'ye ulaşmak mümkün. Abu Dabi Havaalanı, Louvre Abu Dabi müzesine yarım saatlik uzaklıkta. 30 kilometrelik bir mesafenin bulunduğu Louvre Abu Dabi ile havaalanı arasında en uygun ulaşım öncelikle kent merkezine gelmek ya da taksi kullanmak.

Louvre Abu Dabi müzesine giriş ücreti yaklaşık olarak 14 avro.