Tatil Neden İstanbul?

Neden İstanbul?

31.12.2010 - 14:49 | Son Güncellenme:

İstanbul 12 milyonu aşan nüfusuyla bir dünya şehri. Kendi nüfusuna ek olarak her yıl milyonlarca kişiyi de ağırlayan bir metoropol. Yüzyıllardır popularitesi hiç bitmeyen İstanbul, 2011’de de seçkin seyahat yayınları tarafından şiddetle tavsiye edilen bir destinasyon.

Neden İstanbul

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre 2010’un ilk 6 ayında İstanbul'a gelen yabancı turist sayısı 4 milyon 543 bin 544 olarak gerçekleşti. Yine 2010 yılında, turizm Oscar’ları olarak anılan ‘Dünya Seyahat Ödülleri - World Travel Awards 2010’da Avrupa nın en iyi destinasyonu seçildi.
Yüzyıllardır popularitesi hiç bitmedi İstanbul’un. 2011’de de seçkin seyahat yayınları tarafından şiddetle tavsiye edilen İstanbul çekim merkezi olmaya devam ediyor.
NY Times ve Guardian’ın objektifinden birçok kez görüntülenen, Travel + Leisure dergisinde birçok kez tavsiye edilen İstanbul, İstanbul dışında yaşayan Türklerin de en az bir kez gördüğü ya da görmek istediği şehir.

Peki nedir bu şehrin cazibesi?
Hem aşık olduğumuz hem yaka silktiğimiz, şair Bahtiyar Arslan’ın ‘Yedi Kocalı Bakire’ diye tanımladığı dünya şehri İstanbul’u vazgeçilmez kılan özellikler nedir?
Tadı? Kokusu? Hayır hayır. Başka birşey var bu şehirde... Başka... Tarihi var bu şehrin, kişiliği ve dişiliği...

Haberin Devamı

Modern şehir, geleneksel kültür
Medeniyetlerin buluştuğu yer; Doğu ve Batı’nın orta noktasıdır İstanbul. Hem modern hem mistik hem de eğlenceli; kargaşanın içindeki huzuru sunan kenttir.
Her talebe cevap verebilen, 7/24 yaşayan şehir İstanbul’un Boğaz havası onu vazgeçilmez yapan özelliklerin en başında gelir.
Dünyadaki diğer şehirler gibi sadece 1-2 yeri ile değil, onlarca merkezi ile hem yerli hem de yabancı turistleri büyüleyen, merakla ziyarete getiren şehir. Müzeleri, kiliseleri, camileri, sarayları, çarşıları, modern alışveriş merkezleri, doğal güzellikleri, kültürü ve Boğaz’ı ile bir dünya başkentinden bahsediyoruz.

Resim altı: Avrupa ve Asya kıtasını birleştiren İstanbul Boğazı dünyanın en nefes kesen manzaralarından birine sahip. Ortaköy sahili ise bu manzaraya sahip en iyi lokasyon.
Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Camii, Yerebatan Sarnıcı, Kapalıçarşı, Mısır Çarşısı, Haliç, İstanbul Modern Müzesi, Taksim Meydanı, Beyoğlu, Bebek-Ortaköy sahili, modern yüzü ve alışveriş imkanları ile Nişantaşı, Etiler, Bağdat Caddesi, gökdelenleri ile şehrin iş merkezi Maslak, Kız Kulesi vs...

Neden İstanbul

Haberin Devamı

Neden İstanbul


İstanbul’un modern yüzü, alışveriş, cafe ve restoran cenneti Nişantaşı.

İstanbul otelleri
Her yıl gelen milyonlarca ziyaretçisine iyi bir ev sahibi olmak için de harıl harıl çalışan bir şehirdir ayrıca. Bünyesinde ortalama 800-850 otel barındıran İstanbul’da büyük 5 yıldızlı otellerden butik otellere, modern otellerden geleneksel otellere, dizayn otellerden konsept otellere kadar uzanan bir yelpazede kim ne isterse bulabilir. Hamamlar ve SPA’lar da içinde...
Herşeyin buluşma noktası olan istanbul’da buluşmak isteyenler ve İstanbul’da yaşayıp şehrin ‘tatil’ yüzünü tatmak isteyenler için birbirinden farklı fırsatlar var bu şehirde.


Neden İstanbul