Tatil Nevşehir'i tanıyalım...

Nevşehir'i tanıyalım...

12.04.2011 - 09:54 | Son Güncellenme:

Dünyanın en ilginç yeryüzü oluşumu ve peribacalarıyla ünlü olan Nevşehir'i yakından tanımak için en az 3 gün ayırmak gerek.

Nevşehiri tanıyalım...

Bölgenin kalbi sayılan ve Nevşehir kent merkezine 8 kilometre uzaklıktaki Göreme Açıkhava Müzesi'nde Bizans dönemine ait Hristiyanlık tarihine ışık tutan, kayadan oyma çok sayıda kilise bulunuyor.

Haberin Devamı


Tokalı, Yılanlı, Elmalı ve Karanlık kiliselerinde duvarlarda bulunan resim ve motifler, büyük ilgi görüyor. Nevşehir'e 10 kilometre uzaklıktaki Zelve Ören Yeri'nde de çok sayıda kayadan oyma kilise bulunuyor.


Avanos ilçesindeki atölyelerde, Kızılırmak vadisinden çıkartılan kırmızı renkli killi topraktan yapılan çanak, çömlek ve diğer seramik eserler, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Atölyeleri görmeye gelen turistlere çamurdan uygulamalı çanak çömlek üretimi gösterisi yapılıyor. Nevşehir'e 15 kilometre uzaklıktaki Avanos ilçesinde ayrıca turistik halı-kilim satışı yapan büyük mağazalar da bulunmakta.


Termal turizm merkezi olan Kozaklı ilçesi, Nevşehir'e 100 kilometre mesafede. Kozaklı ilçesinde çok sayıda termal otel, yaz kış hizmet veriyor. Nevşehir'e 25 kilometre uzaklıktaki Derinkuyu Yeraltı Şehri, Gülşehir Açıksaray Harebeleri ve Uçhisar Kalesi de bölgenin önemli turizm merkezlerinden.

Haberin Devamı


Ürgüp ilçesi ise bölgenin özellikle gece eğlencelerinin merkezi durumunda. Ürgüp'ü sıcak hava balonuyla sabah gün doğuşunda havadan izlemek için ise 150-200 avroyu gözden çıkarmak gerekiyor.


Çömlekte ağbakla (kurufasulye), testi kebabı, Nevşehir tava gibi yöresel yemeklerin ilgi çektiği Nevşehir'de, ayrıca atlı tur, bisiklet gezileri, vadi golfü gibi diğer alternatifler de mevcut. Kızılçukur Vadisi'nde gün batımını izlemek ise ayrı bir heyecan vermekte.


Nevşehir'in Ürgüp ve Avanos ilçelerinde üretilen şaraplar, siyah üzüm kurusu, kabak çekirdeği de satın alınacak hediyeliklerin başında geliyor.


Bölgede, lüks otellerin yanı sıra, kayadan oyma butik oteller ve peri bacalarının içinde küçük pansiyon odaları bulunuyor.