Tatil Rüyalar ülkesi Sri Lanka...

Rüyalar ülkesi Sri Lanka...

26.07.2011 - 14:18 | Son Güncellenme:

Sri Lanka Hindistan'ın güneyinden düşen, Hint okyanusunda bulunan damla şeklindeki bir adadır. İşte büyülü dünyasıyla Sri Lanka!

Rüyalar ülkesi Sri Lanka...

Palmiye ağaçlarıyla bezeli kilometrelerce uzunluktaki sahillerinin yanı sıra kutsal şehirleri, sarayları ve koloni dönemine ait kayalıklara kurulmuş kaleleriyle 3,000 yıllık tarihin canlı kanıtıdır. Ekvatorun sadece 3 derece kuzeyinde bulunan ve bu sebeple havanın sürekli sıcak olduğu Sri Lanka nem ve tropikal iklime kendini teslim etmiştir. Güneşli günleri ve muson mevsimleriyle tabiatın her anına tanıklık edebileceğiniz bir yerdir.

Muhteşem bir toplumun kalıntılarının incelenip gezilebileceği Anuradhapura, Polonnaruwa, Sigiriya, Dambulla ve Panduwasnuwara antik şehirleri, tarihin tozlu sayfalarına yapılacak birer seyahat niteliğindedir. 2004 yılında meydana gelen tsunamiden hızla kurtulan ve gittikçe daha da güzel bir yer haline gelen Sri Lanka, turizm sektöründe her gün daha ilerilere gitmektedir.

Sri Lanka'nın en çok turist çeken bölgeleri

Sri Lanka'da bulunan pek çok bölge UNESCO kültürel miras listesindedir. İşte her yıl binlerce insanın görmek için can attığı yerler ve hikayeleri...

Haberin Devamı

Sigiriya

Sigiriya, Sri Lanka'da başkentten 161 km uzaklıkta bulunan önemli bir Budizm merkezidir. Antik kraliyet kalesinin kalıntılarının bulunduğu bu yer M.Ö. 477 yıllarına dayanır ve sert bir kayalık üzerinde inşa edilmiştir. Bu kayalıklar vadiden 180 metre yükseklikte bulunmaktadır.Kral Kaspaya'nın kardeşinin saldırılarından korunmak için inşa ettirdiği bu kaleden şehre tek giriş aslan ağzı şeklindeki kayalıktır. Sigiriya da adını buradan alır. "Sinha" "aslan", "giriya" ise "çene, boğaz" anlamındadır. Sigiriya özellikle 5. yüzyıla ait kaya resimleri ve simetrik su bahçeleriyle bilinir.

Ulusal Müze

1877 yılında kurulan Sri Lanka'nın en eski müzesi adanın kültürel mirasını ziyaretçilerin beğenisine sunmaktadır. Müzede bulunan ilginç eserler arasında 4,000 adet palmiye yaprağına işlenen antik yazıtlar bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Pettah

Başkent Colombo'nun pazar bölgesi olan Pettah, alışveriş tutkunlarının ayrılamadığı bir yerdir. Yerel el işlerinden markalı kıyafetlere kadar pek çok ürünün satıldığı bu pazar, bir zamanlar halkın yaşadığı yerler arasındadır.

Hayvanat Bahçeleri

Colombo'da bulunan hayvanat bahçeleri pek çok cinste memeli, kuş ve sürüngen türüne ev sahipliği yapmaktadır. Hayvanat bahçesinde içerisinde 500'den fazla deniz canlısının bulunduğu büyük bir akvaryum da gezilebilmektedir.

Anuradhapura

Antik şehrin kalıntıları başkentin 205 km uzaklığında balta girmemiş bir ormanın içerisinde bulunmaktadır. Şatoların, kalelerin ve manastırların bu sayede gözlerden uzak kaldığı şehir 3. yüzyıldan beri orada yükselmektedir.

Pinnawela Fil Yuvası

Başketten 85 km uzaklıkta bulunan Kegalle tepelerinde 60 kadar fil serbestçe dolaşmaktadır. Sri Lanka hükümetinin 1975 yılında kurduğu bu bölgede üreme programı da bulunmaktadır. Ziyaretçiler burada bebek fillerin beslenmesinde görev alabilmektedir.

Adem'in Zirvesi

Efsanevi dağın zirvesi 2,224 metre yüksekliğindedir ve yerel dilde Sri Pada olarak bilinmektedir. Pek çok nesil boyunca tapınma ve hac amaçlı gezilere ev sahipliği yapmıştır.

Haberin Devamı

Trincomalee

Antik Trincomalee limanı Sri Lanka'nın kuzeydoğu kıyısında bulunur. Yüzyıllarca süren akınların ve işgallerin en büyük nedenlerinden biri olarak gösterilen bu liman Danimarkalılar tarafından 1617 yılında ele geçirilmiştir.

Wewurukannala Tapınağı

Tüm Budist tapınakları antik değildir. Aralarında yeni yapılmış olanları da mevcuttur. İşte bu tapınak renkli ve cıvıl cıvıl doğasıyla göze hitap eden ve Buddha'nın hayatını resmeden yüzlerce resme sahiptir.