Tatil Şerefiye Sarnıcı'na büyük ilgi

Şerefiye Sarnıcı'na büyük ilgi

31.05.2018 - 08:29 | Son Güncellenme:

Ahmet Nejat’ın “Hiç Hali” sergisi, bin 590 yıllık tarihiyle görkemli Şerefiye Sarnıcı’nda sanatseverleri bekliyor. Bir ayda iş, sanat ve cemiyet dünyasından ünlüler dahil 8 bin kişinin ziyaret ettiği sergi, yoğun ilgi nedeniyle 30 Haziran’a kadar uzatıldı.

Şerefiye Sarnıcına büyük ilgi

İstanbul’un antik ve büyüleyici mekanlarından 1590 yıllık görkemli Şerefiye Sarnıcı, Ramazan ayının maneviyatını derinden hissetmek isteyenleri “Hiç Hali” sergisiyle buluşturuyor. İranlı sanatçı Ahmet Nejat’ın Mevlana’nın hiçlik felsefesini benimseyen “Hiç Hali” sergisi; maddeden uzaklaşıp mânâya eğildiğimiz, dünyevi heveslerin ötesine geçip uhrevi dünyanın kapılarını araladığımız bu özel ayı taçlandırmak için yoğun ziyaret ve ilgi üzerine 30 Haziran’a kadar uzatıldı. Şerefiye Sarnıcı’nın görkemli silueti eşliğinde izlenen sergiyi, iş, sanat ve cemiyet hayatından birçok önemli isim ziyaret etti. Birçok ünlü ismi de ağırlayan sergiyi 1 ayda 8 bin kişi ziyaret etti.

Haberin Devamı

“Hiç Hali”, içsel bir yolculuğun sergisi

Mehmet Lütfi Şen’in küratörlüğünde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ’nin ev sahipliğinde düzenlenen sergide İranlı sanatçı Ahmet Nejat’ın resim ve heykel çalışmalarının yanı sıra ‘Sonsuz An’ başlıklı enstalasyon çalışması da görülebilecek.

Sergide sanatçı eserleriyle maddi ve manevi varlığımız arasındaki sürekli bağı vurgularken, formdan yola çıkarak onun ötesine geçip somut ve soyut karşıtlığının uzlaştığı bir üslup kuruyor ve Batı felsefesindeki diyalektik ile Doğu’nun mistik yaklaşımını bütünleştiriyor. Ahmet Nejat ‘Aşk ve Hiç’ ile hayatın sürekli döngüsü içinde sonsuzun her canlı için ortak mertebesine uzanan süreci aydınlatıyor. İzleyicinin bireysel yolculuğunun farkına vararak bütünün parçası olduğunu hissetmesini amaçlayan sergide biçim ve içerik arasında ayrılmaz bir bağ kuruluyor.

Haberin Devamı

Ramazan ayının maneviyatı ile izleyenleri hat sanatının mistik ve ruhani atmosferi çerçevesinde özel bir yolculuğa çıkaracak olan “Hiç Hali” sergisi antik atmosferiyle 1590 yıllık tarihe sahip Şerefiye Sarnıcı’nda sanatseverleri bekliyor. Sergi, haftanın her günü 10.00-19.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.

Şerefiye Sarnıcı, Sultanahmet medyanından yürüyüş mesafesinde, Piyer Loti caddesinde yer alıyor.