Tatil Şili'den Paskalya adası için kısıtlama

Şili'den Paskalya adası için kısıtlama

31.07.2018 - 08:07 | Son Güncellenme:

Paskalya Adası, kuşkusuz dünyanın en gizemli yerlerinden biri. Anakaraya 3.686 kilometre uzaklıktaki Paskalya adasında artan turist sayısı nedeniyle refah dengesinin bozulmasının önüne geçmek için yetkililer bölgeye girişleri sınırlandırma kararı aldı.

Şiliden Paskalya adası için kısıtlama

Güney Amerika ülkesi Şili, dikkat çeken bir karara imza attı. And Dağları boyunca denize paralel uzanan ülkede çok sayıda turistik bölge bulunmakta. Ancak Şili'nin turistik noktaları anakara ile sınırlı değil. Şili topraklarından tam 3.686 kilometre uzaklıktaki Paskalya Adası, ülkenin dünyaca ünlü yerlerinden biri.

Haberin Devamı

19. yüzyılda Şili tarafından alınan bölgede büyük oranda yerli halktan insanlar yaşamakta. Ancak son yıllarda bölgeye turistik amaçlarla gelenlerin sayısında da belirgin bir artıl yaşanıyor. Bu artışın kontrol edilebilir seviyenin üstüne çıkması belediye yetkililerini harekete geçirdi.

Belediyenin aldığı karara göre bundan böyle turistlerin adada kalış süreleri 30 günle sınırlandırılıyor. Öte yandan Paskalya Adası'nda yaşamak isteyenlerden yerli halkla akrabalıklarını kanıtlamaları istenecek.