Tatil Sri Lanka'dan turistlere vize kolaylığı

Sri Lanka'dan turistlere vize kolaylığı

01.08.2019 - 13:44 | Son Güncellenme:

Yaklaşık 50 ülkeye yönelik yeni düzenlemeyle Paskalya günü gerçekleştirilen terör saldırılarının ardından azalan yabancı ziyaretçi sayısını artırması amaçlanıyor. Turizm Bakanı John Amaratunga, perşembe gününden itibaren tatil ya da iş amaçlı Sri Lanka'yı ziyaret eden yaklaşık 50 ülke vatandaşından bir aylık turist vizesi için başvuru ücreti alınmayacağını söyledi.

Sri Lankadan turistlere vize kolaylığı

Kararın deneme amaçlı 6 aylığına alındığını belirten Amaratunga, ülkeye gelmek isteyenlerin ücretsiz vize başvurusunu internetten ya da ülkeye geldiklerinde havalimanında yapabileceklerini kaydetti.

Haberin Devamı

 İstatistiklere göre, geçen temmuz ayına göre bu yılın aynı ayında yaklaşık yüzde 45 turist kaybı kaydedilen ülkede, Güney Asya ülkeleri vatandaşları için 20 dolar, diğer yabancı turistler için de 35 dolar vize ücreti alınıyordu.

 

Sri Lankadan turistlere vize kolaylığı

Geçen yıl yaklaşık 2,3 milyon turistin ziyaret ettiği ülkeye, nisan ayında düzenlenen terör saldırılarının ardından birçok hava yolu şirketi uçuşlarını iptal etmişti.

 Hükümet, bu yılın başında aldığı başka bir kararla da turizmi teşvik için hava yolu şirketlerinin ödediği bazı vergileri kaldırmıştı.

 Turizm, yurt dışında çalışan işçilerin ülkeye gönderdiği dövizler ve tekstil ile kumaş ihracatından elde edilen gelirlerle ülkenin en önemli döviz kaynağını oluşturuyor.

 

Ücretlerin kaldırılması kararının yaklaşık 24 milyon dolar kayba neden olacağı tahmin ediliyor.