Tatil Turizm adası Bali

Turizm adası Bali

14.11.2017 - 11:03 | Son Güncellenme:

Bali, yüzyıllar boyunca tarımla geçinen bir adayken günümüzde artık turizm ile anılmakta. Endonezya'ya bağlı bir ada olan Bali, doğası ve canlı çeşitliliğiyle dikkat çekiyor. Bali, özellikle Avrupa'dan binlerce turisti ağırlıyor.

Turizm adası Bali

Bali adası binlerce yıldır yerleşimin bulunduğu bölgelerden biri. Yaklaşık beş bin yıl önce ilk yerleşimlerin görülmeye başlandığı Bali adası, o tarihten itibaren verimli toprakları nedeniyle uygun bir yaşam alanı olarak bilindi. Yüzyıllar boyunca tarımın ön planda olduğu Bali adası günümüzde turizm ile ön plana çıkmakta.

Haberin Devamı

Bali adası nerede? Bali adasına nasıl gidilir?
Bali, Asya'nın ada ülkesi Endonezya'ya bağlı bir yerdir. Cava adasına 3.2 kilometre uzaklığa sahip olan Bali, ekvator kuşağının 8 derece güneyindedir. 5.632 kilometrekarelik bir yüzölçümüne sahip olan Bali adası, doğudan batıya 153, kuzeyden güneye ise 112 kilometrelik bir uzunluğa sahiptir.

Hala aktif olan Agung yanardağı 3.142 metre yüksekliğiyle Bali'nin zirvesi konumundadır. 75 kilometre uzunluğundaki Ayung, Bali'nin en uzun nehri konumundadır.

İstanbul'dan Bali adasına aktarmasız uçuş bulunmuyor. Bali'ye gitmek isteyenler genellikle İstanbul - Cakarta ya da İstanbul - Dubai aktarmalı uçuşlarıyla Bali adasına gidiyor. İstanbul - Cakarta uçuşu 11 buçuk saat sürmekte. Cakarta - Bali uçuşları da yaklaşık olarak 2 saat sürüyor.

Haberin Devamı

Endonezya'ya gitmek için vize alma zorunluluğu bulunuyor. Ancak Endonezya vizesi için herhangi bir ücret talep edilmiyor. İstanbul'daki Endonezya başkonsolosluğu Bebek sahilinde, Mısır Başkonsolosluğu'nun hemen yanında yer alıyor.

Turizm adası Bali

Bali adası tarihi hakkında bilinmesi gerekenler...
Bali adasında insana dair izlerin geçmişi beş bin yıla kadar uzanıyor. Tayvan adasında bölgeye yerleşmeye başlayan ilk insanların torunları, bugün de adadaki kültürel çeşitliliğiin bir parçası. 16. yüzyıla kadar Hint ve yerel güçler tarafından yönetilen Bali adası bu tarihten itibaren Hollanda idaresine girdi. 20. yüzyıla kadar Hollanda yönetiminde kalan Bali adası, Endonezya'nın İkinci Dünya Savaşı sonrası dönemde bağımsızlığını kazanmasıyla birlikte bu ülkenin bir parçası oldu. Bali dili, adadaki en yaygın konuşulan dildir.

Bali adası ile Türkiye arasında kış aylarında 5 saatlik bir zaman dilimi farkı bulunuyor. Bali adasının başkenti Denpasar şehridir. Bali adasının toplam nüfusu 4.225.000'dir.

Turizm adası Bali

Bali adasında iklim nasıldır?
Bali adası ekvator kuşağının sekiz derecelik yakınlığında yer alması nedeniyle yıl boyunca sıcak bir havaya sahiptir. Ortalama sıcaklığın 30 derece olduğu Bali'de, bunaltıcı seviyedeki nem sık sık %85 oranlarını görmektedir.

Haberin Devamı

Ekim ve Nisan ayları arasında etkisini gösteren Muson yağmurları sayesinde Bali adası yemyeşil bir bitki örtüsüne sahiptir. Aniden bastıran sağnak yağışlar kimi zaman tehlike arz edebiliyor. Tatil programları genellikle Muson yağmurlarının yaşanmadığı dönemler için yapılmakta.

Turizm adası Bali

Bali adasında görülmesi gereken yerler nelerdir?
Birçok kültürün bir arada yaşadığı Bali adasında Gitgit Şelalesi, Pura Tamun Ayun Tapınağı, Ulun Danu Tapınağı, ünlü Kuta kumsalı mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Canlı çeşitliliği bakımından da oldukça zengin olan Bali'de endemik bitkiler ve hayvanlar da dikkat çekiyor.

Motorsikletlerin en önemli ulaşım aracı olduğu Bali adasında pek çok turist de bir yerden bir yere giderken motor kiralamayı tercih ediyor. Toplu taşıma konusunda sıkıntı yaşamamak isteyenlerin tercih ettiği bu yöntem, adada zaman kazanmanız açısında da önemli. Ancak motorsiklet yolculuğunuzu gece saatlerine bırakmamanız hem yol hem de güvenliğiniz açısından tavsiye ediliyor.

Haberin Devamı

Nüfusun %83'ünün Hinduizme bağlı olması nedeniyle adadaki pek çok yapıda bu dinin izlerini görmek mümkün. Görkemli Hindu tapınakları da adanın en gözde ziyaret noktaları arasında bulunuyor. Besakih Tapınağı da bunlardan birisidir. Öte yandan pirinç ada ekonomisinden turizmden sonra önemli yere sahip bir diğer gelir kaynağıdır. Bali adasının pek çok yerinde pirinç tarlaları bulunur. Görsel açıdan güzel bir görüntüye sahip olan bu pirinç tarlaları da turistler tarafından ziyaret ediliyor.

Turizm adası Bali

Bali adasında neler yapılmalı?
Bali adası bir doğa harikasıdır. Bu yüzden adaya gelenlere sadece plajlarda denize girmek değil, Bali'nin iç kesimlerindeki pirinç tarlaları ve birçok canlı türünün yaşadığı ormanları görmek de tavsiye ediliyor. Tabii yetkili bir rehber eşliğinde.

Sörf, dalış gibi deniz etkinliklerinin yanı sıra Bali adasında bulunan tarihi yapılar da ziyaret sırasında görülmeye değer ayrıntılardır.