Tatil Uçak yolcusundan ilginç tazminat talebi

Uçak yolcusundan ilginç tazminat talebi

10.01.2017 - 10:24 | Son Güncellenme:

Avustralyalı Qantas Havayolları ile Sidney - Hong Kong seferinde bir yolcu, uçak içi eğlence sistemi uçuş süresince çalışmadığı için havayolu şirketinden 100 dolar zarar tazminatı talep etti.

Uçak yolcusundan ilginç tazminat talebi

Victoria İdare ve Hukuk Mahkemesi, havayolu şirketinin 3.000 mil puanı teklifini yeterli bulmayan ve 12 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirdiği uçuşta çalışmayan uçak içi eğlence sistemi için tarafına yapılan özrü kabul etmeyen Zoran İvanoviç'in ifadesini dinledi.

Haberin Devamı

Havayolu şirketi, uçağın Sidney'de uçak içi eğlence sistemlerinde meydana gelen arızadan dolayı uçağın 1 saat gecikmeli havalandığını ve yolcuların sorun çözüldükten sonra uçuşa kabul edildiğini belirtti.

Fakat Ivanovic, ifadesinde önündeki ekranın 10 saat süren uçuş boyunca çalışmadığını söyledi.

Bu sebeple İvanoviç, 10 saatlik uçuş boyunca ortalama 2'şer saatten her biri 20 dolar değerinde toplamda 5 film izleyebileceğini hesap ederek 100 dolar zarar tazminatı talebinde bulundu.

Qantas Havayolları, uçuştan sonra İvanoviç'ten arıza sebebiyle özür diledi ve yolcuya 3.000 mil puan teklif etti. Fakat İvanoviç bu teklifi yeterli bulmadı.

Mahkeme üyesi Lindsay ''Havayolu şirketi tarafından İvanoviç'e kendi isteği dışında 3.000 mil puan verilerek yolcu mağdur edilmiş ve sorunun çözümünden memnun kalmamıştır'' ifadesinde bulundu.

Haberin Devamı

Mahkeme İvanoviç'in 100 dolar zarar tazminatı talebini uluslararası sorunlara müdahale edemeyeceğini belirterek reddetti ve konunun yüce divana taşınması önerisinde bulundu.

Mahkeme ayrıca İvanoviç'in, geçtiğimiz Mart ayında Qantas'ın Singapur Changi Havaalanı'nda bulunan dinlenme salonunda personelle tartışması sebebiyle 2.500 dolar değerindeki uçuşa kabul edilmediği ve bu sebeple ücretin geri ödenmesi talebini de reddetti.

İvanoviç, Singapur - Melbourne seferinde kendisine yanlış bir koltuk numarası gösterildiği için sinirli olduğunu ve bir yetkiliyle görüşmek istediğini söyledi.

Qantas Havayolları, personele karşı uygun olmayan davranış ve tutumunu sürdürdüğü için İvanoviç'i uçuşa kabul etmediklerini ve olay yerine bu sebeple 12 polisin çağırıldığını ifade etti.

Mahkeme üyesi Warren havayolu şirketinin yolcuyu uçuşa kabul etmeme sebebinin doğru olduğu hükmünü verdi.

Hazırlayan: Mehmet Can Kömürcü