Tatil UNESCO listesindeki ünlü Türk havuzu!

UNESCO listesindeki ünlü Türk havuzu!

07.07.2011 - 16:25 | Son Güncellenme:

Denizli'nin turizm cenneti Pamukkale’de M.S. 692 yılında depremle oluşan Roma döneminden kalma Kleopatra havuzu yerli-yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekiyor.su sıcaklığı 36 derece olan havuza turistler adeta akın ediyor.

UNESCO listesindeki ünlü Türk havuzu

UNESCO listesindeki ünlü Türk havuzu

Haberin Devamı

Zengin tarihi yapıtlarının yanı sıra görsel güzelliğiyle de bilinen ve UNESCO’nun koruma listesinde bulunan Pamukkale’deki antik havuzdaki suyun sıcaklığı nedeniyle rahatlatıcı bir etkiye sahip olmasının yanı sıra, birçok hastalığa da iyi geldiğini söyleniyor.

Bu konuda yapılan araştırmalara göre antik havuzun suyu kalp hastalığı, damar sertliği, tansiyon, romatizma, deri, göz, raşitizm, felç, sinir ve damar hastalıklarına, içildiğinde de mide spazmına iyi geliyor.

Kraliçe Kleopatra’nın güzelliğini bu havuzdan aldığının rivayet edildiği kaydedilirken, bu nedenle halk arasında ’Kleopatra Havuzu’ adını aldığı belirtiliyor.

Travertenleriyle ilgi çeken Pamukkale'nin kaplıcalarının yanı sıra turistlerin yeni keşifleri arasında yer alan bu havuz da bölge turizmini canlandıran kalıntılar arsında yerini alıyor.

Haberin Devamı