Tatil Vanuatu abur cuburu yasaklıyor

Vanuatu abur cuburu yasaklıyor

07.02.2017 - 11:20 | Son Güncellenme:

Bir Pasifik ülkesi olan Vanuatu'nun kuzey Torba eyaleti bungalovlarda ve otellerde besin değeri düşük abur cuburu yasaklamaya hazırlanıyor.

Vanuatu abur cuburu yasaklıyor

Torba'nın turizm ve bölge müdürü Father Luc Dini'nin yaptığı açıklamada batı menşeili abur cubur ürünlerin Vanuatu'nun güzel kızlarının dişlerine zarar verdiğini söylüyor.

Haberin Devamı

Dini ayrıca şu an için ülkeye getirilen abur cubur ürünlerde sınırlama uygulandığını, diğer eyaletlerdeki güzel kızların batının kötü beslenme alışkanlıklarını örnek aldıkları için dişlerinin sağlıksız olduğunu ve çürüdüğünü, aynı durumun Torba eyaletindeki kızlarda görülmemesi ve batının kötü beslenme alışkanlıklarının önüne geçilmesi için harekete geçtiklerini belirtiyor.

10.000 nüfuslu Torba eyaletinin çoğunluğunu güç bela geçinen çiftçiler oluşturuyor. Balık, kabuklu deniz ürünleri, gölevez, hint yer elması, papaya ve ananas yetiştiriciliği halkın başlıca geçim kaynaklarından.

Torba eyaletinde bulunan bungalovlara ve otellere misafirler için sadece yerel üretim organik gıda verilmesi talimatını veren Dini ayrıca 2 yıl içerisinde yerel olmayan her türlü gıda maddesinin eyalete girişini yasaklamayı planlıyor.

Haberin Devamı

Vanuatu abur cuburu yasaklıyor

Dini'nin açıklamasına göre Torba'ya ithal edilen başlıca ürünleri pirinç, meyveli şeker, balık konservesi ve bisküvi oluşturuyor.

Dini, erişte ve pirinci pişirmenin kolay olduğunu fakat bu gıda maddelerinin hiçbir besin değerinin olmadığını, adalarda büyüyen bu denli çeşitli gıda maddesi varken ithal gıda tüketiminin gereksiz olduğunu, Torba'nın Vanuatu'nun en izole bölgesi olduğunu ve bu sayede Torbalılar'ın sağlığının oldukça iyi olduğunu ve bu durumu sürdürmek istediklerini sözlerine ekliyor.

Vanuatu'nun en kuzeyinde bulunan Torba eyaleti Banks ve Torres Adaları'ndan oluşuyor.

Vanuatu'nun en çok seyahat edilen yeri olmasa da Torba el değmemiş doğal güzellikleri ile ön plana çıkıyor.

Tropikal iklimin hakim olduğu Vanuatu yıl boyu güzel ve sıcak havası ile biliniyor.

Hazırlayan: Mehmet Can Kömürcü