Tatil Yakın tatilin adresi Kerpe!

Yakın tatilin adresi Kerpe!

01.08.2011 - 14:35 | Son Güncellenme:

Batı Karadeniz'de bulunan ve balıkçı kasabası iken turizm merkezlerinden biri haline gelen Kerpe, ince kumlu plajları ve özellikle yakın olması ile ilgi çekmektedir.

Yakın tatilin adresi Kerpe

İstanbul'dan sadece 2 saat uzaklıktaki bu şirin kasaba kışın sakin, yazın ise cıvıl cıvıl bir yerdir. Tatilcilerin kısa kaçamak yapmak veya ekonomik bir tatil geçirmek için geldiği Kerpe, tüm yaş grupları için uygun bir yerdir. Dilerseniz ailenizle gelebilir, ya da arkadaşlarınızla eğlenceli günler geçirebilirsiniz.

Bir girinti şeklinde olduğu için Karadeniz'in hırçın dalgaları yerine sakin bir su olan Kerpe'de deniz herkesin korkmadan yüzebilmesini sağlar.Kerpe doğal bir limandır ve yeşille iç içe geçen bu koyda serinlemek oldukça keyiflidir.

Haberin Devamı

Eski dönemlerde buraya yerleşen Cenevizliler, doğal limanın üzerine bir kent kurmuştur.

Kerpe'de ister çadırınızı kurabilir, ister otellerde konaklayabilir ya da ufak butik otellerde samimi ve keyifli bir tatil geçirebilirsiniz.

Kerpe'ye gitmişken Kandıra yoğurdu yemeden olmaz. Köy pazarında alacağınız doğal sebzeler ile yoğurdun olacağı bir kahvaltı sizi canlandırmaya yetecektir.

Kerpe'de trekking yapabilir, balık mevsiminde olta ile şansınızı deneyebilirsiniz. Karadeniz'in balığının tadına doyamayacağınız bu kasabada alışveriş için de imkanlar bulunmaktadır. Belirttiğimiz gibi köy pazarından alacağınız doğal yiyeceklerin yanı sıra Kandıra keten bezinden sevdiklerinize hediyeler de alabilirsiniz.