Tatil Yaz tatilinde Orta Avrupa keşfi!

Yaz tatilinde Orta Avrupa keşfi!

27.02.2012 - 17:31 | Son Güncellenme:

Avrupa’nın el değmemiş şehirlerinde tarihe bir kez daha tanıklık edeceksiniz.

Yaz tatilinde Orta Avrupa keşfi

Budapeşte

Tuna nehrinin ayırdığı iki sevgili olan Buda ve Peşte’nin ismini alan şehirde Estergom Katedralini, Osmanlı'dan kalan Kale'nin kalıntılarını geziyoruz. Ardından bir ortaçağ kalesi ve aynı zamanda av şatosu olan ihtişamlı Visegrad'ı ziyaret edebilirsiniz. Alışveriş için El işi örtüler, kristal, porselen ürünler, hediyelik eşyalar, içkiler vb, pek çok şeyi bulabileceğiniz ‘Szentendre' isimli küçük bir kasabayı tercih etmenizi öneririz.



Bratislava ve Viyana

Bratislava, Slovakya Cumhuriyeti’nin başkenti ve en büyük şehridir. Tuna Nehri kıyısında yer alan şehir hem Avusturya'ya hem de Macaristan'a sınırdır. Dünyada bu şekilde iki devlete sınırı olan sadece iki tane başkent vardır. Şehir çok sayıda festivale ve ticari sergiye ev sahipliği yapmaktadır.



Viyana ise tam bir masal şehridir. Görülecek yerler arasında Opera, Üniversite, Parlamento Binası, Tiyatro, Prater, Holfburg ve Müzeler bölgesi bulunmaktadır. Viyana’ya gitmişken önce maden ocağı iken bir patlama neticesinde içine su dolarak, yeraltı gölü olan ve II. Dünya Savaşı sırasında Nazilerin gizli savaş uçağı ürettikleri Seegrote'yi görmeden gelmeyin. Bir ortaçağ keşişhanesi olan Heiligenkreuz'u da gezmenizi öneririz.

Prag

Ortaçağ’ın muhteşem mimarisini korumayı başarmış bir şehir olan Prag, herkesin gitmek istediği tatil noktalarından biridir. Kendinizi gotik bir maceranın ortasında hissedeceğiniz şehir, kaplıcalarıyla ünlüdür. Prag’da ortaçağ eğlencesi düzenlenen yerler mevcuttur. Dönemin kıyafetlerini giymiş müzisyenler, dansçılar ve aktörlerle muhteşem bir şov izleyebilirsiniz.