Tatil Yunanistan'a keyifli bir yolculuğa ne dersiniz!

Yunanistan'a keyifli bir yolculuğa ne dersiniz!

06.03.2012 - 11:44 | Son Güncellenme:

İstanbul gibi nice imparatorluklara ev sahipliği yapmış kardeş Yunan kültürüyle tanışmaya ne dersiniz?

Yunanistana keyifli bir yolculuğa ne dersiniz

Yunanistan çok yakınımızda olmasına rağmen görme fırsatını bulamamış olabilirsiniz. Ancak o topraklara ayak bastığınızda, bizim kültürümüzle ne kadar iç içe olduğunu göreceksiniz.

Selanik

Ulu Önder Atatürk’ün doğduğu şehir olan Selanik sokaklarında adımlarınızı savururken, Rum evlerinin tatlı renkleri arasında keyifle kaybolacaksınız. Şehirde görülmesi gereken yerler arasında kordon, beyaz kule, döner kule, fuar meydanı, Osmanlı ve Bizans eserleri, Yunanistan'ın en büyük katedrali olan Aya Dimitros Katedrali, Büyük İskender Heykeli, Hamza Bey camii, E.Venezelo -P.Konstantin heykelleri ,Vardar, Makedonia, Aristoteles, Elefterios meydanları bulunur.

Haberin Devamı



Yunanistana keyifli bir yolculuğa ne dersiniz
Kavala

Muhteşem kurabiyeleriyle ün yapmış olan Kavala’da su kemerleri, liman, kale, 19. yy’a ait yapılar, Acropolis, deniz feneri, Ag.Nicholas ve Teodoro Kimissi kiliseleri Kavala’lı Mehmet Ali paşa imarethane, ev & heykeli’nin görülmesi gerekmektedir.

Antik dönemin başkenti, mitolojik mitlerin doğduğu büyülü toprakların gözbebeği Yunanistan'a yapacağınız bu gezi ile unutulmaz anlar yaşayacaksınız.