Gündem Tatildeki trafik ölümleri bilançosu 100'e yaklaştı

Tatildeki trafik ölümleri bilançosu 100'e yaklaştı

03.09.2017 - 14:17 | Son Güncellenme:

Bayram tatilinde trafik kazaları bilançosu ağırlaşıyor. 26 Ağustos'tan bu yana trafikte ölen insan sayısı bugünkü kazalarla 100'e yaklaştı. Tokat, Ağrı, Kars, Sinop ve Düzce gibi kentlerden acı haberler geliyor.

Tatildeki trafik ölümleri bilançosu 100e yaklaştı

Bakanlar Kurulu kararı ile 10 güne çıkarılan Kurban Bayramı tatilinin ilk 9 gününde yurt genelinde meydana gelen toplam 142 kazada, 98 kişi öldü, 423 kişi de yaralandı. Ülkenin farklı yerlerinden kaza haberleri gelmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Ağrı'da trafik kazası: 2 çocuk öldü

34 BB 3729 plakalı minibüsü süren Serhat Bakırçay, Ağrı'daki Diyadin Sanayi Sitesi yakınlarında önüne aniden çıkan köpeğe çarpmamak için manevra yaparken, uçuruma devrildi.

Kazada 4 aylık Ahmet Yasin Bakırçay ile 3 yaşındaki Belinay Bakırçay olay yerinde hayatını kaybetti.

Kazada yaralanan sürücü Serhat Bakırçay ile aynı aileden 8 kişi Ağrı ve diyadin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Erbaa'da anne ve oğlu öldü

Kaza Sabah saatlerinde D-100 Karayolu Hacıpazar Köyü yakınlarında meydana geldi. Bursa'dan Niksara bayram tatili için giden 33 yaşındaki Dursun Deveci yönetimindeki 07 AAL 53 plakalı Otomobil, Hacıpazar köyü yakınlarında yol kenarındaki sulama kanalının menfezine çarparak takla attı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Haberin Devamı

Sağlık ekipleri 28 yaşındaki anne Semra Deveci'nin olay yerinde öldüğünü belirledi. Sürücü Dursun Deveci ile birlikte kazada yaralanan 2 yaşındaki Eylül Deveci, 7 yaşındaki Mehmet Salih Deveci, 10 yaşındaki Ahmet Berat Deveci ve 23 yaşındaki Zehra Deveci olay yerine gelen Ambulanslarla Erbaa Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan Mehmet Salih Deveci de hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Jandarma kaza ile ilgili inceleme başlattı.

Düzce'de kaza: 11 aylık bebek öldü, 5 yaralı

Kaza, D-655 karayolunda Yaka Köyü mevkisinde gece meydana geldi. Merkeze bağlı Düzköy Köyü'ndeki yakınlarını ziyaret ettikten sonra ailesiyle Düzce'deki evlerine dönüş için yola çıkan 37 yaşındaki Ramazan Toramanoğlu'nun kullandığı 54 NA 745 plakalı otomobil, önde giden Pelin S. yönetimindeki 34 BZ 5414 plakalı otomobile çarparak kontrolden çıktı. Savrulan otomobil refüjde bulunan aydınlatma direğine çarparak durdu. Hurdaya dönen araçtaki sürücü Ramazan, eşi 33 yaşındaki Zerrin, çocukları 11 yaşındaki Tahir, 7 yaşındaki Bünyamin ve 11 aylık İsmail Toramanoğlu ile yeğeni 8 yaşındaki Talha Duran yaralandı.

Yaralılar 112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı. 11 aylık İsmail Toramanoğlu, Sabaha karşı doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

Kars'ta trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Mehmet Adıgüzelli idaresindeki 36 AK 427 plakalı kamyonet, sürücünün direksiyon hakimiyeti kaybetmesi sonucu yol kenarındaki menfeze çarparak, durabildi. Kazada, araçta bulunan Suzan Adıgüzelli (30) ve Sevilay Adıgüzelli yaralandı. Olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince yaralılar Kars Harakani Devlet Hastanesi"ne kaldırıldı. Yaralılardan Suzan Adıgüzelli, hastaneye kaldırıldığı sırada ambulansta hayatını kaybetti. Adıgüzelli'nin cenazesi otopsi yapılmak üzere, aynı hastanenin morguna konuldu.

Yolda giden otomobilin üstüne ağaç devrildi: 1 ölü

Bayram tatili için arkadaşıyla Sinop'a gelen Gökhan Korkmaz idaresindeki 05 FK 364 plakalı otomobil, Erfelek ilçesi Çelen köyü mevkisinde seyir halindeyken üzerine şiddetli rüzgar sebebiyle gövdesinden ikiye ayrılan ağaç devrildi.

Haberin Devamı

Kazada yaralanan sürücü ve yanındaki arkadaşları Bilal ve Durmuş Duran olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

Yaralılardan Durmuş Duran, doktorların çabasına rağmen yaşamını yitirdi.

Kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapatılan yol, ağaç ve otomobilin yoldan kaldırılmasının ardından tekrar trafiğe açıldı.

Gün gün acı bilanço

10 günlük Kurban Bayramı tatilinde, yapılan uyarı ve alınan tüm önlemlere rağmen trafik kazalarında bilanço yine ağır oldu. 25 Ağustos Cuma günü mesainin sona erdiği saat 18.00'den, bayramın üçüncü günü olan 3 Eylül Pazar günü saat 16.00 sıralarına kadar toplam 142 kaza meydana geldi. Bu kazalarda toplam 98 kişi öldü, 423 kişi de yaralandı. Kazalarda gün gün bilanço şöyle oluştu:

* 25 Ağustos Cuma günü saat 18.00'den sonra Bolu'da 2, Edirne, Sakarya, Konya ve Muğla'da meydana gelen toplam 6 kazada, 3 kişi öldü, 24 kişi de yaralandı.

* 26 Ağustos Cumartesi günü ise İstanbul, Bolu ve Konya'da 2'şer, Aydın, Niğde, Kırıkkale, Çorum, Kocaeli, Gaziantep ve Isparta'da 13 kaza oldu. Bu kazalarda 8 kişi öldü, 41 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

* 27 Ağustos Pazar günü ise 13 kaza meydana geldi. 2'si Siirt'te, Çorum, Sakarya, Antalya, Yalova, Kilis, Adana, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Manisa, Gaziantep, İzmir'deki kazalarda, 6 kişi öldü, 48 kişi de yaralandı.

* 28 Ağustos Pazartesi günü, 2'si Çorum, Bartın, Zonguldak, Denizli, Sakarya, Gaziantep, Kırıkkale, Burdur, Aksaray ve İstanbul'da meydana gelen 11 ayrı kazada, 9 kişi öldü, 28 kişi de yaralandı.

* 29 Ağustos Salı günü ise Kocaeli'de 3, Bartın, Antalya, Tekirdağ, Rize, İzmir, Kayseri, Karabük, Samsun, Trabzon, Niğde ve Bolu'da toplam 14 kaza oldu, 12 kişi öldü, 24 kişi de yaralandı.

* 30 Ağustos Çarşamba günü Kastamonu ve Tokat'ta 2'şer, Aydın, Bursa, Şanlıurfa, Edirne, Balıkesir, Çorum, Kocaeli, Denizli, Manisa, Bilecik, Samsun, Adıyaman, Gaziantep, Konya ve İstanbul'da meydana gelen toplam 19 kazada, 10 kişi öldü, 78 kişi yaralandı.

Arife günü olan 31 Ağustos Perşembe günü Samsun'da 3, Karabük, Bursa, Sakarya, Çorum, İzmir ve Kocaeli'de 2'şer, Sivas, Adana, Gaziantep, Elazığ, Amasya, Trabzon, Kayseri, Ordu, Aydın, Konya, Karaman, Adıyaman, İstanbul ve Şanlıurfa'da meydana gelen 29 kazada, 15 kişi öldü, 77 kişi yaralandı.

* Kurban Bayramı'nın 1'inci günü olan 1 Eylül Cuma günü, Samsun, Bolu ve Gaziantep'te 2'şer, Zonguldak, İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Balıkesir, Bursa, Burdur, İzmir, Aksaray ve Adıyaman'da meydana gelen toplam 16 kazada, 7 kişi öldü, 48 kişi yaralandı.

* Kurban Bayramı'nın 2'nci günü olan 2 Eylül Cumartesi günü, Şanlıurfa, Antalya, Tekirdağ, Karaman, Sakarya, Amasya, Balıkesir ve Malatya'da meydana gelen 9 kazada, 16 kişi öldü, 16 kişi de yaralandı.

* Kurban Bayramı'nın 3'üncü günü olan 3 Eylül Pazar günü saat 16.00 sıralarına kadar, Mardin, Tokat, Adıyaman (2), Edirne (2), Düzce, Isparta, Kayseri, Konya, Sinop, Ağrı ve Aydın'da meydana gelen 13 kazada, 12 kişi öldü, 39 kişi de yaralandı.